Foto: EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Fudbaleri Arsenala pobedili su Notingem Forest u prvom meču nove sezone Premijer lige sa 2:1.

„Tobdžije“ su pred novu sezonu smatrane jednim od favorita za titulu uz Mančester siti, ali su „građani“ bili ubedljiviji dan ranije.

PROČITAJTE JOŠ:

Arsenal je po svom običaju igrao sa ozbiljnim oscilacijama, gde je u jednom periodu „kampovao“ ispred kaznenog prostora Notingem Foresta, a u drugom se stiskao pred sopstvenim golom.

Prvo poluvreme proteklo je u potpunom znaku dominacije tima Mikela Artete koji je sebe nagradio sa dva gola.

U tom delu je Arsenal držao loptu u svom posedu čak 84 posto vremena, pa se sticao utisak da se igraju „viktorije“, a ne fudbal.

Tada je i Edi Nketija postigao vodeći gol za svoj tim. Igrao se 26. minut kada je Gabrijel Martineli po levoj strani maestralno napravio piruetu i iz okreta petom proigrao saigrača.

Nije bilo jasno da li mu je to bila namera, ili je tako hteo da prođe između dva igrača Foresta, uglavnom je upisao asistenciju jer je Nketija prihvatio loptu i uz malo sreće je poslao kroz noge čuvara i ispod ruke golmana u mrežu protivnika za 1:0.

Nije se dugo čekalo ni na drugi gol Arsenala, koji je u prvom poluvremenu imao tri udarca u okvir gola, a kasnije još jednu stativu Deklana Rajsa.

Bukajo Saka je u 32. minutu dobio pas od Vilija Salibe, povukao je loptu ka sredini, a onda levicom raspalio po njoj i precizno pogodio ugao gola na kom je stajao Met Tarner.

Ako se u tim trenucima činilo da se Notingem Forestu ne piše dobro, slika se promenila u nastavku. Jurijen Timber se tada povredio dok je jurio ka lopti i poskočio je zbog bola u mišiću.

Foto: EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Pao je na zemlju, Arteta je na teren poslao Tomijasua, a Forest je kako je vreme odmicalo bivao sve bolji. Tako je u 82. minutu Taivo Avoniji na asistenciju Antonija Elange zatresao mrežu za 2:1.

Notingem Forest je nakon toga imao još jedan pokušaj s ivice šesnaesterca koji je završio preko prečke gola Arona Ramsdejla i lako je mogao da potpuno poremeti planove i rezultat Arsenala.

„Tobdžije“ su na kraju uspele da sačuvaju mrežu i da ne prime drugi gol, pa su pobedom startovali novu sezonu.

Premijer liga, 1. kolo:

Petak:

Barnli – Mančester siti 0:3 (0:2)

(Holan 4, 36, Rodri 75)

Subota:

Arsenal – Notingem Forest 2:1 (2:0)

(Nketija 26, Saka 32 – Taivo 82)

16.00 Bornmut – Vest Hem

16.00 Brajton – Luton Taun

16.00 Everton – Fulam

16.00 Šefild junajted – Kristal Palas

18.30 Njukasl junajted – Aston Vila

Nedelja:

15.00 Brentford – Totenhem

17.30 Čelsi – Liverpul

Ponedeljak:

21.00 Mančester junajted – Vulverhempton

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar