Mauricio Sari Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Očekivao je Juventus mnogo od Mauricija Sarija, ali su se dve strane rastale posle samo jedne sezone u kojoj je "stara dama" odbranila skudeto, ali nije stigla do trofeja u Kupu Italije i Ligi šampiona.

„Sari je nasledio tim koji je osvojio osam uzastopnih skudeta, grupu individualaca koji nisu želeli da trče jedni za druge. Bilo je utopijsko verovanje da bi mogao da donese harmoniju ovom starom timu koji nije navikao da bude jedan pravi kolektiv“, rekao je za „Gazeta delo sport“ Arigo Saki koji je sa Milanom, krajem 80-ih, osvojio sve moguće trofeje, osim Kupa Italije, a selekciju Italije doveo do finala Svetskog kupa 1994. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Neuspeh Sarijevog stila u Juventusu svedoči o nedostacima u italijanskom fudbalu.

„Evolucija Juvea, imenovanjem Sarija od strane Anjelija, mogla je da bude od velike važnosti u italijanskom fudbalu, u kome obično pobeđujete igrajući defanzivno i oslanjajući se na individualnost. Ako naš najveći klub nema svpoj stil, kako da bude primer (ostalima)? Trebalo bi da se vratimo fudbalu koji je bio pre nego što je individualnost iskočila ispred svega i sa slavljenjem pobede čak i ako to nije zasluženo“, objasnio je Saki.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar