Foto: EPA/ROBIN PARKER

ESPN je pokušao da dođe do odgovora na pitanje koji transferi u Premijer ligi su bili najvredniji.

I na prvo mesto je postavio odluku Arsenala da iz Juventusa 1999. godine dovede Tjerija Anrija za 14,5 miliona funti.

PROČITAJTE JOŠ

Taj posao prati prelazak Franka Lamparda iz Vest Hema u Čelsi dve godine kasnije, a na trećem mestu je transfer Patrika Vijere iz Milana u Arsenal, davne 1996. godine.

Dalje slede transferi Serhija Aguera iz Atletiko Madrida u Mančester siti i Edena Azara iz Lila u Čelsi.

Sledeća četiri mesta je „osvojio“ Mančester junajted, dovođenjem Erika Kantone iz Lidsa, Vejna Runija iz Evertona, Kristijana Ronalda iz Sportinga, te Roja Kina iz Notingem Foresta.

Listu najboljih deset kompletira transfer Didijea Drogbe iz Marseja u Čelsi.

Tek na 21. poziciju smešten je prelazak Nemanje Vidića iz moskovskog Spartaka u Junajted, obavljen 2006. godine za 9,5 miliona funti.

Jedini fudbaler čija su dva transfera u Top 50 je Alan Širer, najbolji strelac u istoriji Premijer lige. Njegov prelazak 1992. iz Sautemptona u Blekburn, kome je zajedno sa Krisom Satonom i Kenijem Dalglišom na klupi doneo titulu 1995, zauzima visoko 14. mesto, a transfer iz Blekburna u Njukasl 1996. na poziciji je 26.

Zanimljivo je da transfer zvanično najboljeg fudbalera Premijer lige za prošlu sezenu, Kevina de Brujnea, iz Volfsburga u Mančester siti za 68,4 miliona funti (2015. godine) zauzima tek 31. mesto, a prelazak Sadija Manea iz Sautemptona u Liverpul je na dalekoj 44. poziciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar