Foto: Kerem Yucel / AFP / Profimedia

Fudbalska utakmica između selekcija Sjedinjenih Američkih Država i Hondurasa igrala se u potpuno nehumanim vremenskim uslovima, odnosno na minus 19 stepeni Celzijusa.

Amerika je slavila sa 3:0 golovima Mekinija, Cimermana i Pulišića, ali je to bilo u potpuno drugom planu.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, utakmica se igrala u Minesoti, gde su zime zastrašujuće hladne. Uprkos tome, domaća selekcija je odlučila da organizuje utakmicu.

Dobro je poznao da su fudbaleri Hondurasa navikli na daleko veće temperature i da je ovo za njih bio veliki šok.

Svi fudbaleri na terenu su nosili šalove i rukavice, a selektor Hondurasa Ernan Dario Gomez imao je otvorene primedbe na nenormalne uslove.

„Neshvatljivo je i van svake pameti da se utakmica igra ovde. Utakmica još nije ni počela, a mi nismo mogli da dočekamo da se završi. Niko od nas nije uživao, svi smo patili“, izjavio je Gomez i dodao:

„Fudbaler ne sme da se igra u ovakvim uslovima. Svi moji igrači su završili na tretmanu, neki su priključeni na infuziju“.

Foto: Kerem Yucel / AFP / Profimedia

Selektor je posle meča otkrio da su golman Luis Lopez i napadač Romel Kioto doživeli hipotermiju, pa su morali van terena na poluvremenu.

Sa druge strane, selektor Amerike Greg Berhalter branio je odluku da se utakica organizuje u Minesoti.

„Kada odemo na gostovanja tamo gde je temperatura preko 40 °C ili je vlažnost vazduha nepodnošljiva, fudbaleri moraju neprestano da se hidriraju kako ih ne bi hvatali grčevi zbog iscrpljenosti. Takvi su uslovi takmičenja. Kada organizujemo utakmice ovde, vodimo se prosečnim dnevnim temperaturama, tako da nismo ništa menjali. Hladan talas je naišao i to je nešto što ne možemo da kontrolišemo“, poručio je Greg.

Foto: Kerem Yucel / AFP / Profimedia

Međutim, za ovo se čini da nema opravdanja, a koliko je bilo hladno pokazuju i snimci sa stadiona. Voditelji su u ruke uzeli dres, koji je bio poput ledenice.

Preko 3.600 letova širom SAD otkazano je zbog snega i ekstremne hladnoće, mnoge škole su zatvorene, a mnoge pokrajine su proglasile vanredno stanje.

Amerika je trenutno na drugoj poziciji u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, dok je prve reprezentacija Kanade.

BONUS VIDEO Borjanove bravure na golu Kanade, vodi tim na Svesko prvenstvo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar