Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ,Promo, Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o tome da bi srpski šampion Crvena zvezda mogla da igra svoje mečeve van Beograda.

O tome je bilo priče i ranije, ali sada je Vučić konkretizovao i neke od razloga zašto bi Zvezda mogla da se iseli iz glavnog grada.

PROČITAJTE JOŠ:

Gostujući na RTS pričao je i o drugim stadionima koji se grade u Srbiji, bez Nacionalnog za koji nije još postavljen ni temelj.

„Za koji dan otvaramo stadion u Leskovcu, zatim u Loznici, pa u Zaječaru, zadovoljavaju sve UEFA kriterijume. Sve, sve. To su sad, vi me ubijte, neki C+, nemam pojma, nešto tako“, rekao je Vučić.

„Sa nama će na jedan od tih stadiona doći Aleksander Čeferin da otvori. Koliko je važno. Čeferin je bog u UEFA, dolazi i raduje se otvaranju stadiona. Zna šta znači fudbalska infrastruktura. Kao što je Mađarska gradila. To je velika stvar. Posebno gradimo u manje razvijenim opštinama, ali kreće uskoro i gradnja Nacionalnog stadiona“, kaže Vučić.

Dodaje da stadion u Zaječaru izgleda kao „Alijanc arena, iako je mali“, posle čega se prebacio na pitanje Nacionalnog stadiona i mesta gde bi Crvena zvezda mogla da igra svoje utakmice van Beograda.

„Šta treba neko da bira mafijaški gde su nam klubovi jaki? Ko je tražio, pa tamo gde treba da razvijamo te sredine. A klubovi će sami da se pojavi, igraće svi mogući. Igraće naša reprezentacija utakmice ovde. A gde će da igraju Zvezda i Partizan kad krenu da rade ove svoje užasne stadione? Neko će da igra na Nacionalnom stadionu, a čuo sam predlog za koji mislim da je pametan, a da li će da bude ili ne, pojma nemam, njihova je odluka – da Zvezda razmišlja o tome da igra pola u Leskovcu, pola u Loznici, jer ima dve najveće baze navijača na zapadu Srbije da bi privukla dodatno i Republiku Srpsku i na jugu Srbije, gde je ubedljivo najveća baza navijača procentualno. Ali, kao što rekoh, to je njihova odluka“, objasnio je Vučić.

BONUS VIDEO: Neverovatna greška golmana Borusije, primljen gol sa pola mogao bi da košta titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare