Đerdan Šaćiri, Aleksandar Vučić i Granit Džaka Foto:ANP / Alamy / Alamy / Profimedia, TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ, SPP Sport Press Photo. / Alamy / Alamy / Profimedia

Predsednik Srbije otkrio.

Aleksandar Vučić se tokom gostovanja u emisiji „Četvrtkom u 9“ na Radio televiziji Srbije dotakao i dolaska reprezentacije Švajcarske, za koju igraju Granit Džaka i Džerdan Šaćiri, u Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ...

Švajcarci će borbu za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine započeti protiv Belorusije u grupi I, a kako je Belorusima zabranjeno da igraju na domaćem terenu zbog podrške Rusiji i ratu u Ukrajini, svoje mečeve igraju na neutralnom terenu.

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu FIFA, 25. marta domaćin te utakmice će biti Novi Sad i stadion „Karađorđe“, što znači da postoji velika mogućnost da se Granit Džaka i Džerdan Šaćiri nađu u Srbiji, pošto su obojica deo nacionalne selekcije Švajcarske. Mada ne bi bilo iznenađenje ni da meč, zbog bezbednosnih razloga, bude prebačen u Beograd.

Tim povodom, Vučić je rekao:

„Mi bismo obezbedili da Belorusija odigra ovde, šta je problem? Švajcarska je normalna reprezentacija, kao i svaka druga. Nije problem to što bismo mi navijali za drugi tim zbog nekih njihovih ispada. Država Srbija bi obezbedila mir za svakog učesnika. Ne brinemo o bezbednosti, sitnica, pala muva na medveda“, rekao je Vučić tokom gostovanja na RTS-u.

BONUS VIDEO Zašto se portparolu FSS ne sviđa pitanje Nove?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare