Aleksandar Stanojević Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Fudbaleri Partizana igraće poslednju utakmicu Superlige Srbije u nedelju od 18.30 protiv Radničkog iz Niša.

Za naslov šampiona Srbije biće im potrebna pobeda, uz poraz Crvene zvezde koja u istom terminu dočekuje Voždovac na stadionu „Rajko Mitić“.

PROČITAJTE JOŠ

Trener Partizana istakao je da njegov tim ulazi u utakmicu maksimalno motivisan. Uprkos pobedi nad Voždovcem u prošlom kolu, na kraju susreta Stanojević je istakao da je odustao od titule. Ipak, pred meč poslednjeg kola kaže da će njegov tim uraditi sve što je u njihovoj moći kako bi postali šampioni.

„Rekao sam da ne verujem da ćemo osvojiti titulu iz 1.001 razloga, da se ne ponavljam, ali ne gubim nadu. Uvek nam je svaka naredna utakmica bila najvažnija te je tako i sada. Nećemo kalkulisati i rotirati igrače. Izvešćemo najbolji sastav za ovu utakmicu kako bismo pobedili Radnički. Lakše je pripremiti ekipu kada ste na minus dva nego kada vam rival beži deset bodova. Voleo bih da nas navijači podrže i da bude pozitivna atmosfera, prijatno za igru kao i na prethodnom duelu. Imamo matematički šanse za titulu i tako se i spremamo“, rekao je Stanojević.

Smatra da se Radnički neće lako predati, zbog svojih evropskih ciljeva.

„Ne očekujem defanzivan Radnički jer kad primite gol nije lako vratiti se u utakmicu. Rivalu je ovo meč za izlazak u Evropu i očekujem ga maksimalno motivisanog“.

Nije želeo da se priseća poslednje titule „crno-belih“ kojoj je doprineo upravo Voždovac.

„Ne verujem u te stvari što se tiče istorije, ali verujem da svaka ekipa može da iznenadi, posebno Voždovac“,

Nije hteo da govori o finalu Kupa Srbije koji je na programu 26. maja od 18.30.

„Ne bih pričao o Kupu Srbije pred utakmicu koja nosi titulu. Fokusirani smo na sutrašnji duel, a za kup ima vremena“.

Stanojević se osvrnuo i na zdravstveno stanje tima pred dve najvažnije utakmice u sezoni.

„Videćemo posle današnjeg treneinga kakva je zdravstvena situacija. Kada su u pitanju rotacije uvek zavisno od rivala pravimo promene u ekipi te će i tako biti ovaj put“, kazao je Stanojević i potvrdio da će rotacija biti i u defanzivnoj liniji.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde vređaju Stanojevića

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram