Aleksandar Pavlović Foto:Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

Aleksandar Pavlović, momak od 19 godina, jedan je od talenata koje je Bajern iz Minhena "lansirao" u letošnjem pripremnom periodu.

Momak koji je prošao sve mlađe generacije nemačkog šampiona poseduje i nemačko i srpsko državljanstvo.

Ipak, iako je delovalo da će Pavlović zaigrati za Srbiju, talentovani veznjak se odazvao pozivu reprezentaciji Nemačke za fudbalere do 20 godina.

PROČITAJTE JOŠ

Govorio je selektor „orlova“ Dragan Stojković Piksi na nedavnoj konferenciji za medije o ovom fudbaleru i istakao je kako će Pavlović sam morati da odluči za koju reprezentaciju će zaigrati.

„Od njega zavisi, što se nas tiče – mi smo spremni da izađemo u susret. Želimo svakom detetu našem da damo šansu, ali mora da se ide stepenik po stepenik. Sad je neko debitovao za Bajern, pa kao u „A“ tim. Ne ide to baš tako. To je kao da čekamo ispred bolnice da se rodi neko Srpče, da ga iz bolnice rezervišemo. Ti svi momci moraju da se dokažu. To su neke pionirske, mlade, pa onda A reprezentacija. Sem ako si čudo pa sa 17 u A tim, kao Pele. Što se nas tiče, mi smo otvoreni kao što se tiče Ugrinića. Sačekali su i nikakav problem. Nije da mi nismo hteli, ponudili, ali odlučili su drugačije i sve najbolje. Nije nikakav problem. Tako da Pavlović ima potencijal ako je potpisao sa Bajernom, ali na njemu je da se pokazuje i dokazuje, da li će igrati i pratimo“, rekao je tada Stojković.

Pavlović je nedavno upisao asistenciju za Harija Kejna u „klasikeru“ između Bajerna i Borusije, te su Bavarci jasno pokazali koliko veruju u talentovanog fudbalera.

BONUS VIDEO Gol Harija Kejna protiv Borusije Dortmund

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar