Aleksandar Mitrović slavi gol za reprezentaciju Srbije
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Aleksandar Mitrović je glavna fudbalska tema u Srbiji, zbog fantastičnih utakmica i neverovatnih golova koje je postigao u tri utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu.

PROČITAJTE JOŠ

Osim što je oborio rekord i postao najbolji strelac u istoriji reprezentacije i svojim golovima doneo Srbiji bitne bodove, radio je to na majstorski način, kakav do sada nismo viđali kada je u pitanju gorostasni napadač.

Mnogi su raspravljali koji im je gol najlepši, koji je veća majstorija.

Sve je započeo evrogolom protiv Republike Irske kada je lobovao protivničkog golmana u stilu najvećih velemajstora fudbala.

Usledili su golovi iz neposredne blizine, a onda novi projektili protv Azerbejdžana kojima je skratio muke naše reprezentacije.

Mitrović je prvo pokazao da driblingom i fintom telom može da izbaci tri igrača, a onda uputi precizan i neodbranjiv šut.

Tu nije bio kraj, jer ono što je usledilo u završnici utakmice, bilo je pravo remek-delo.

Na sjajan pas Milinković-Savića, Mitrović prvo fintira udarac desnom nogom, a onda na šok svih, u trku iz kolena hvata loptu u odskoku levom nogom i postiže neverovatan pogodak.

Upravo taj gol i sam Aleksandar Mitrović smatra njegovim najlepšim u ovom ciklusu.

„Drag mi je gol protiv Irske, bio je to lep trenutak kada sam lobovao golmana, ali mi je drugi gol protiv Azerbejdžana draži. Taj gol je bio više moj stil davanja golova“ objasnio je Mitrović engleskim novinarima koje je zanimao njegov gol protiv Iraca.

Dodao je Mitrović da mu je i  gol protiv Iraca drag i da je specijalan, ali da je suština, da je u toj situaciji više isprobavao i rizikovao, nego što je to njegov stil fudbala.

„Video sam da je golman istrčao, pa sam odlučio da probam nešto da bi pomogao svom timu. Odlučio sam da rizikujem, da ga lobujem i lopta je ušla u gol i svi su poludeli posle toga“.

Kako god bilo, srpski napadač je svojim potezima oduševio i poslovično rezervisane Engeleze i kao prvi strelac kvalifikacija se vratio u klub u kome će sada sa punim pravom tražiti svoje mesto u startnoj postavi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar