Aleksandar Luković
Foto: FSS; Nebojsa Parausic

Srbiji neophodni bodovi protiv lidera na tabeli.

Trener kadetske fudbalske reprezentacije Srbije za igrače do 17 godina, Aleksandar Luković, veruje da je ekipa spremna za ključnu utakmicu grupne faze Evropskog prvenstva u Mađarskoj.

Pročitajte još

Srbija igra protiv Španije u poslednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva u sredu od 17 časova.

„Verujem da je ekipa spremna za sutrašnji meč protiv Španije. Ova dva dana smo iskoristili da se se momci oporave i odmore posle utakmice i pobede protiv Italije. Mi smo sada u boljem momentu nego posle prvog meča protiv Slovenije i danas ćemo odraditi poslednji trening, na kojem ćemo pripremati taktičke varijante koje bi mogle da nam pomognu da sutra odigramo jednu dobru i kvalitetnu utakmicu. Odradili smo analizu Španaca, neću ništa novo reći, radi se o izuzetno kvalitetnoj selekciji, koja ima jasnu i ofanzivnu i defanzivnu strukturu, kao i veliki individualni kvalitet. Verujem u naše momke, verujem u ono što radimo i pripremićemo utakmicu na najbolji mogući način”, rekao je Luković, preneo je zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije. 

„Orlići“ su u grupi još i sa Slovenijom i Italijom. Selektor je mišljenja da je grupa ujednačenog kvaliteta.

„Tako je, apsolutno se slažem, to je bilo jasno od prvog dana. Ali, ponavljam, gledamo samo sebe i da odigramo pravi takmičarski meč, budemo mirni u posedu i na taj način pokušamo da kontrolišemo utakmicu, a opet da budemo dobro defanzivno organizovani kao protiv Italije. Zaista verujem u pozitivan ishod”, zaključio je selektor naše kadetske selekcije.

Srbija je trenutno treća sa tri boda, koliko ima i Slovenija na drugom mestu, ali uz bolji međusobni skor. Španija je lider sa šest bodova, dok je Italija na začelju bez bodova.

Prenos utakmice između Srbije i Španije možete pratiti na Sport Klubu 1.

BONUS VIDEO Ronaldo iznerviran, Stojković bacao opremu u publiku