Srpski fudbaler pred otkazom zbog ponašanja supruge

Fudbal 04. jun. 202008:28 > 08:38
Podeli:
Foto: Reuters / Troy Taormina-USA TODAY Sports / Guliver

Aleksandar Katai, srpski fudbaler član LA Galaksija, našao se u velikom problemu zbog komentara svoje supruge.

Tea Katai je neprimerenim rečima prokomentarisala događaje u SAD i vređala demonstrante koji su proteklih dana protestovali zbog smrti Džordža Flojda.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog njenih navoda se oglasio nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Vojvodine.

„Objave moje supruge na društvenim mrežama su neprihvatljive. Ne delim te poglede na svet i ne toleriše se to u mojoj porodici. Rasizam, delimično protiv tamnopute zajednice, nije samo preovladavajuća u Evropi i SAD, već širom sveta. Oštro osuđujem nadmoć, rasizam i nasilje protiv druge boje kože, životi tamnoputih su bitni“, rekao je Katai.

On je naveo da je sve što se desilo „greška njegove porodice“.

„Preuzimam potpunu odgovornost, pobrinuću se da moja porodica i ja preduzmemo sve bitne korake da naučimo, razumemo, slušamo i podržimo tamnoputu zajednicu. Razumem i da će biti potrebno vremena da zaslužim opet podršku ljudi Los Anđelesa. Spreman sam da uložim neophodan rad i napor da naučim iz ovih grešaka i budem bolji saveznik i zastupnik u borbi za jednakost. Žao mi je zbog bola koji je nanet porodici Los Anđeles Galaksija i svima koji se bore protiv rasizma“.

Tim povodom se saopštenjem oglasio i klub.

„Ranije u toku dana saznali smo za serije rasističkih uvreda Tee Katai na društvenim mrežama. LA Galaksi osuđuje ovakve objave i odmah je zatražio da se uklone. LA Galaksi je protiv rasizma i održaćemo sastanak sa Aleksandom u četvrtak kako bismo videli šta ćemo dalje“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar