čeferin
Foto: REUTERS/Yves Herman/Guliver

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin smatra da nema razloga da i Belorusija, poput Rusije, bude izbačena iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, koje će se igrati u Nemačkoj.

Ministarka unutrašnjih poslova Nemačke, Nensi Fezer, nedavno je pisala UEFA i zahtevala da se Belorusija, kao saveznik Rusije koja vodi rat u Ukrajini, isključi iz međunarodnih takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

„Malo je populistički zahtevati izbacivanje i Belorusije. U ovom trenutku ne vidimo razlog za to. Ako se stvari promene, sigurno ćemo reagovati. Političari bi trebalo da poštuju naše naše pravo odlučivanja. Mi takođe ne propovedamo političarima i vladama šta bi trebalo da učinimo“, izjavio je Čeferin u intervjuu za „Sport Bild“.

Belorusiji je dopušteno da nastupa u takmičenjima pod okriljem UEFA, ali će domaće utakmice morati da igra van zemlje i bez prisustva navijača.

Fudbalska reprezentacija Belorusije igraće u I grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine sa Andorom, Izraelom, Rumunijom, Švajcarskom i selekcijom takozvane države Kosovo.

BONUS VIDEO Vidić i Ivanović sa Čeferinom na finalu Lige nacija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar