Foto: EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Fudbaleri Fjorentine pobedili su Sasuolo u meču 38. kola italijanske Serije A sa 3:1.

U meču koji je obilovao kartonima, što žutim, što crvenim, može da se izdvoji da je srpski internacionalac Aleksa Terzić bio akter i asistent kod drugog gola „viole“.

PROČITAJTE JOŠ:

Upravo taj gol je bio veoma važan timu iz Firence, koja je sedam, osam minuta ranije primila jedan pogodak.

Posle prvog poluvremena u kom su mreže mirovale, u drugom je počela „kanonada“. Artur Kabral je u prvih 45 minuta imao nekoliko pokušaja, ali ne i sreće da ih pretvori u golove.

Kanonadu je upravo Kabral svojim golom u 46. minutu, za vođstvo Fjorentine 1:0. Lopta mu se tada odbila na nogu posle odbrane golmana.

Domeniko Berardi je na drugoj strani realizovao penal u 71. minutu za 1:1, i to baš posle penala koji je igranjem laktom skrivio Kabral.

Rikardo Saponara je dobio pas od Terzića u 79. minutu i onda „bombom“ pokazao magiju za 2:1, dok je isti igrač asistirao Niku Gonzalesu za 3:1 i konačan rezultat.

Sasuolo je završio meč sa dva igrača manje pošto je u 81. minutu isključen Tresoldi, a u 87. i Rožerio. Fjorentina je ovom pobedom došla do svog 56. boda u sezoni i ostala je na osmom mestu prvenstva, dok je Sasuolo na 13. mestu sa 45 bodova.

BONUS VIDEO: Promašaj Alea sa 11 metara u najvažnijoj utakmici Borusije u sezoni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar