Foto: Screenshot / Youtube

Kosta Grilo, albanski sportski komentator, doživeo je neprijatnost pošto je javno rekao da je navijač Srbije.

On je pre gotovo dve godine ostao bez posla pošto je izjavio da mu je selekcija „orlova“ simpatična jer u Srbiji ima veliki broj prijatelja, što se nije svidelo albanskoj javnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Uoči utakmice između Tirane i Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Grilo je istakao i da je navijač crveno-belog tima.

„To je ime, klub koji ima iskustva igranja u evropskim takmičenjima i veliko je ime u Evropi, uprkos što mi (Albanci) imamo određene zamerke na srpske timove ili Zvezdu. Ja generalno nemam nikakvu vezu s politikom i sve dok komentarišem sport, fudbal… Hajde da tako i ostane“, rekao je Grilo.

On je rekao da pre devedesetih godina ljudi u Albaniji imali izbor između italijanske i jugoslovenske televizije.

„Pratili smo fudbal u Jugoslaviji koji je bio jedan od najboljih u tom periodu. I, nije to bila samo Zvezda, tu su bili Dinamo, Hajduk, Partizan, Radnički, Budućnost, Vardar, Priština… Ekstremno dobar fudbal se igrao i imali smo šansu da pratimo Jugoslaviju“.

Grilo je spomenuo Duleta Savića kao jednog od igrača koje posebno pamti.

„Zvezda je imala dobro poznatog napadača – Dušana Savića. Igrao je dobro u vazduhu. Ali, kako sam odrastao u Tiranu, Petrit Dibra bio mi je omiljeni fudbaler u detinjstvu“, istakao je Grilo.

Srpski prvak gostuje u prestonici Albanije, u utorak od 20 sati.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare