Foto: Twitter Screenshot Stephen Bissett

Bord profesionalnih sudija Premijer lige (PGMOL) otvoriće istragu zbog incidenta u kojem se čini da je pomoćni sudija Konstatin Hacidakis laktom u bradu udario fudbalera Liverpula Endija Robertsona.

Robertson je ljutito prišao sudiji na poluvremenu meča sa Arsenalom (2:2), a onda se činilo da ga je zakačio u prolazu. Usledila je reakcija pomoćnog sudije koji je podigao lakat i zakačio Roberstona.

Škot je zbog toga pobesneo i žalio se glavnom sudiji Polu Tirniju.

Kris Saton, bivši fudbaler i analitičar BBC, smatra da bi sudiju trebalo kazniti.

„Ne znam šta je mislio, zaista. Mora da bude kažnjen, da preskoči neke utakmice. Ne mogu da se setim sličnog incidenta, koji je presedan za ovo“, pitao se Saton.

Roj Kin, legendarni kapiten Mančester junajteda, usesredio se na fudbalera Liverpula kog je nazvao „velikom bebom“.

„Bolje bi mu bilo da se brine o tome kako igra odbranu. Samo nastavi utakmicu, svakako je on prvi počeo“, smatra Kin.

Debata je nastavljena, a onda se na stolu našao odjednom i Aleksandar Mitrović, napadač Fulama, koji je zbog dodirivanja sudije Krisa Kavane dobio osam mečeva suspenzije.

„Mnogo se govorilo o Mitroviću, dobio je osam mečeva kazne, FA želi još, ali ne smeju ni asistenti da se laktaju okolo. Šta bi trebalo da bude kazna?“, dodao je Saton.

Kit Haket, bivši sudija u Premijer ligi, takođe smatra da Hacidakis mora da bude kažnjen.

„Karijera bi mogla da mu bude ugrožena. Kazna njemu mora da bude ekvivalentna kazni Aleksandru Mitroviću, ako se ustanovi da je kriv“, ističe Haket.

BONUS VIDEO Penal za Liverpul

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar