Kun Aguero
Kun Aguero na predstavljanju u Barseloni; Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Serhio Kun Aguero bi uskoro mogao da debituje u dresu Barselone i mogao bi da bude jedan od onih igrača koji će preokrenuti sezonu katalonskog giganta.

#related-news_0

Aguero je uspeo da se oporavi od povrede, trenira redovno i samo je pitanje trenutka kada će zaigrati na zvaničnom meču.

U intervju za „El Pais“ govorio je najpre o Dijegu Armandu Maradoni, a podsetio se trenutka kada je čuo vest da je preminuo njegov svekar.

„Bilo mi je teško kad sam čuo za Maradonu, kako je uopšte moglo da mi bude? Igrao sam tog dana utakmicu Lige šampiona. Kad sam čuo, mislio sam da je lažna vest, kao i mnogo puta ranije. Pitao sam suprugu je li istina da joj je otac umro, a kad mi je ona potvrdila da jeste, slomio sam se“, iskren je Aguero.

Pojasnio je zbog čega je voleo da radi sa Pepom Gvardiolom pod čijom je komandnom palicom postao i najbolji strelac u istoriji Sitija.

„Nikad nisam imao problema s Gvardiolom, nikad se nismo posvađali. Kad je došao, trebalo nam je malo vremena da se naviknemo jedan na drugoga, ali poslednje tri godine bile su fantastične. On je trener koji od svakog uvek traži maksimalan angažman i ja nemam problem s tim.“

Zatim je objasnio kako Pep sprema mečeve.

„Ako Pep ima neku ideju u glavi, on će je sprovesti na terenu. Čak i ako to znači da će promeniti igrače koji su postizali golove u poslednjim utakmicama, nije ga briga. Njega uopšte ne zanima kako se neki igrač zove, osim ako u pitanju nije Mesi.“

Jedan od najboljih napadač u 21. veku odrastao je u siromašnom kvartu u Argentini, a napustio ga je čim je postao profesionalac u dresu Independientea.

„Imao sam 16 godina kad sam posljednji put bio u svom kvartu u Buenos Ajresu. Kad sam pitao gde su prijatelji s kojima sam se družio dok sam bio dečak, iznenadio sam se. Jedan je bio mrtav, jedan u zatvoru, a drugog je tražila policija. Bili su to dečaci. I dalje sam u kontaktu s nekima od njih, čak i 20 godina kasnije.“

BONUS VIDEO Tucak: Kad izgubite dete, sve ostalo je beznačajno

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)