Foto: REUTERS/Ricardo Moraes/Guliver

Fudbalski agent Marko Naletilić je rekao da nikome nije u interesu da klubovi zapadnu u ozbiljne finansijske probleme.

On je gostujući u emisiji Podkast inkubator govorio o aktuelnoj situaciji na fudbalskom tržištu i opasnostima sa kojima se ono suočava.

PROČITAJTE JOŠ

„Juventus je to brzo uradio, bez problema, igrači su izašli u susret. Inter pregovara o tome… Moje mišljenje je da generalno igrači treba da nađu dogovore sa klubovima. I oni i agenti su na istom tržištu, ovo je vanredna situacija i nikome nije u interesu da se klubovi nađu u finansijskim problemima“, rekao je Naletilić.

Ukoliko se pauza produži, posledice bi mogle da budu ozbiljne.

„U tom slučaju fudbalsko tržište neće biti aktivno, niti će postojati. Svakom igraču treba da bude interes da se klub održi u finansijskom životu. Ovde se ne radi o izolovanom slučaju, nije samo jedan klub otišao u finansijsku krizu, kada je tako igrač može da izađe iz ugovora i napravi drugi transfer na tržištu, ali u ovom okolnostima nema i neće biti jednostranih interesa“.

Prema njegovim rečima, nužno je postići dogovore koji će zadovoljiti sve strane.

„Ti pregovori se ne razlikuju od bilo kojih pregovora, tako je kako je i treba ići u smeru kompromisa. Ako su to uradili Bajern, Juventus, Barselona, Atletiko Madrid, fudbalski velikani i finansijski giganti, onda je iluzorno pričati o manjim klubovima“, zaključio je Naletilić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar