Foto: Starsport

Moglo je i mnogo gore za Partizan.

Sa strepnjom je Partizan čekao žreb za treće kolo Lige Evrope, jer je crno-belima na startu pretila mogućnost da zaigraju sa izuzetno moćnim rivalima.

PROČITAJTE JOŠ

Fenerbahče ili Dinamo Kijev su mogli da se nađu na putu ekipi Ilije Stolice, ali je sreća bila na njihovoj strani pa će Partizan na poraženog iz meča Midtjilanda i AEK-a iz Larnake koji se sastaju u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Danski tim je veliki favorit pa je izvesnije da Partizan ukrsti koplja sa kiparskim vicešampionom. Svakako, ako ništa drugo bilo bi lakše jer su Danci pokazali da su izuzetno opasan rival.

Ako je suditi po specijalizovanom sajtu Transfermarkt, ekipa Midtjilanda je i značajno skuplja od crno-belih.

Trenutna vrednost Partizana je 37.51 miliona evra, dok ekipa iz Danske vredi 54.80 miliona evra.

Sa druge strane kiparski predstavnik vredi 12 miliona pa je i to pokazatelj šta je bolja opcija za Partizan.

Midtjiland je trostruki šampion Danske, a prošlu sezonu su završili na drugoj poziciji, a u poslednjoj deceniji imaju uspeha i u Evropi.

Uspeli su da doguraju do Lige šampiona i da dva puta igraju Ligu Evrope, a pamti ih i beogradska publika.

Foto: EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS

Prošle sezone su bili u istoj grupi sa Crvenom zvezdom i šokirali je na Marakani sa 1:0, dok je u Danskoj bilo nerešeno 1:1.

Iz te grupe gde je do poslednjeg kola bilo neizvesno, nisu uspeli da prođu dalje, a onda su se po selidbi u nokaut fazu Lige konferencija poraženi od PAOK-a.

Igraju na stadionu MCH Arena na Jutlandu koji ima kapacitet za 11.432 gledalaca.

Najjači su u veznom redu pošto su četvorica najvrednijih igrača ekipe upravo vezisti. Prednjači desno krilo Anders Drejer koji se procenjuje na osam miliona evra, dok milion manje vredi plejmejker iz Brazila Evander da Silva.

Na pet miliona je procenjen zadnji vezni iz Nigerije Rafael Onjedika, dok pola miliona manje vredi još jedno desno krilo Gustav Isakson.

AEK je definitvno mnogo poželjniji rival za crno-bele.

Foto: EPA-EFE/KATIA CHRISTODOULOU

Na kraju prošle se sezone su bili drugi, pretekli su APOEL u poslednjem kolu kiparskog prvenstva i ostvarili veliki klupski uspeh.

Ipak, titula im izmiče već peti put, jer su toliko piuta bili plasirani iza šampiona. Od trofeja imaju dva kupa i jedan Superkup.

AEK igra na stadionu Jorgos Karapatakis u Larnaki, a na tribinama može da stane 7.400 gledalaca.

Nemaju ni jednog igrača koji vred milion evra, a trojica su procenjena na po 700 hiljada – centralni vezista iz Brazila Gus Ledeš, levo krilo Adam Đurusko iz Mađarske i napadač Omri Altman iz Izraela.

Dobra stvar je i što njima prvenstvo nije počelo, pa će crno-beli biti uigraniji pred eventualni dvomeč.

BONUS VIDEO Fantastičan gol sa ivice šesnaesterca ostavio bez daha

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar