Foto: EPA-EFE/GEORGE VITSARAS

Klupko se odmotava.

U nedelju ujutru oko 9.00 časova, poslednjih 35 uhapšenih navijača osumnjičenih za incidente koji su se dogodili ispred stadiona AEK-a u stiglo je policijskim autobusom u zgradu Gradskog suda u Atini.

PROČITAJTE JOŠ

Vasilis Noulezas, grčki advokat koji brani trojicu hrvatskih navijača, otkrio je ispred Gradskog suda u Atini da postoji snimak napadača i potencijalnog ubistva, kao i da je policija možda pronašla oružje kojim je ubijeno 29 -godišnji Grk Mikalis.

„Policija je pronašla nekoliko noževa, od kojih bi jedan mogao da bude oružje kojim je izvršeno ubistvo, samo se čeka na obradu“, rekao je Noulezas danas ispred sudnice.

Na snimku se, međutim, vidi grupa od 20 do 30 navijača, kao i potencijalni ubica i sam čin. Kada se uvedu ovi novi dokazi, dodao je advokat, oni bi mogli da traže od suda da osumnjičene puste iz pritvora uz kauciju ili pod uslovom da ne napuštaju zemlju.

Noulezas je ponovio da veruje da se u grčkoj javnosti podstiče atmosfera osvete i zbog toga bi hrvatski navijači mogli da budu u opasnosti u zatvorima.

On je naveo i činjenicu da su neki od uhapšenih grčkih navijača pušteni pre izlaska na sud, kao i da je neobično što grčka policija nije uhapsila nijednog navijača AEK-a.

„Kada se dvoje ljudi svađaju, šta radiš? Pa, valjda prihvatam oboje. Postavljam samo kao pitanje zašto nisu uhapšeni navijači AEK-a, koji su takođe učestvovali u sukobu. Slobodno napišite da sam to rekao, ne plašim se“, zaključio je advokat.

BONUS VIDEO Tuča grčkih i hrvatskih navijača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar