Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

UEFA razmatra mogućnost da uveća broj igrača u reprezentacijama za predstojeće Evropsko prvenstvo, kako bi smanjila pritisak na ekipe usled pandemije korona virusa.

PROČITAJTE JOŠ

Evropska kuća fudbala još nije donela odluku, ali bi broj igrača mogao da se uveća sa 23 na 25.

Selektori imaju rok do kraja maja da pošalju spisak igrača koji će igrati na Evropskom prvenstvu.

Evropsko prvenstvo održaće se od 11. juna do 11. jula u 12 gradova. Turnir je trebalo da se održi prošlog leta, ali je pomeren zbog pandemije koronavirusa.

Fudbaleri su pod velikim pritiskom zbog gustog rasporeda utakmica u njihovim ligama, ali i pozitivnih slučajeva korona virusa i obavezne izolacije, koji su uticali na pripreme za utakmice u ligama ali i reprezentacijama.

Na Evropskom prvenstvu reprezentacije će imati mogućnost da naprave po pet izmena na utakmicama. Te mere primeniće se i na utakmice završnice Lige nacija i baraža za opstanak.

UEFA je takodje ukinula ograničenje od 30 odsto kapaciteta na utakmicama evropskih klubova i u takmičenjima reprezentacija, a jurisdikcija je dodeljena lokalnim vlastima.

Predsednik Uefa Aleksandar Čeferin rekao je da želi povratak navijača na stadione za Evropsko prvenstvo. Pojedini gradovi još nisu potvrdili da li će na stadionima biti navijača, a konačna odluka o tome koji gradovi će biti domaćini Evropskog prvenstva biće doneta krajem meseca.

U Engleskoj su izrazili nadu da će utakmicama prisustvovati veliki broj navijača, dok je iz Danske navedeno da će na utakmicama u Kopenhagenu biti najmanje 11.000 ljudi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare