Foto: STARSPORT/Srđan Stevanović

Američki košarkaš Erik Mekalum kaže da će Crvena zvezda biti ozbiljan kandidat za plej-of Evrolige.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

On i Brajan Angola su bili gosti podkasta Urbonus gde su se između ostalog dotakli i šansi Zvezde.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je u prvoj utakmici Evrolige sa Asvelom bila ubedljiva i slavila je sa 94:73, pogodivši dvocifren broj trojki u visokim procentima, a Šabaz Nejpir je bio bolji od ostalih jer je imao 21 poen.

„Teško mi je da priznam jer mnogo volim Lorenca Brauna, ali mislim da su trenutno dva najbolja pleja u Evropi Šabaz i on, izaberite kog hoćete. Način na koji kontroliše utakmicu, brzina, kretanje, kako igra pik end rol, šut sa poludistance. Bira dobre šuteve i ne možete da ga usporite. Iskustvo u Milanu mu je pomoglo. Znam ga iz Portlanda gde je igrao s mojim bratom i kad god je ušao na teren nešto je promenio“, rekao je Mekalum o zemljaku i letošnjem pojačanju Zvezde.

Dodao je i da Miloš Teodosić stvara magiju, spomenuo je i Rokasa Gidraitisa, a prebacio se potom i na igru crveno-belih koji su potpuno razoružali ekipu Ti Džej Parkera.

„Ne samo da imaju toliko šutera i različitih opcija za poentiranje. Imaju kontrolu u pik-en-rolu, ’veličinu’ na krilnim pozicijama sa Gidraitisom i Hangom. Kako su kontrolisali skok, imali su 17 ofanzivnih skokova šutirajući pri tom 50 posto za tri, nije kao da su promašili mnogo šuteva“, rekao je Mekalum.

„Ako nastave da budu tako moćni u skoku i da šutiraju tako… Naravno, neće davati 17 trojki po meču, ali ti šutevi nisu bili ludi, neverovatni, teški, već se čini da takve šuteve mogu da dobiju unutar svoje napadačke šeme, sa Nejpirom kao kreatorom. Zvezda je sila, reći ću to sada – oni su plej-of tim. Ne plej-in, već će biti u plej-ofu“, zaključio je Mekalum.

Igrač Karšijake veruje u ekipu Duška Ivanovića, koja će svakako to poverenje morati da opravda i protiv težih rivala i na gostovanjima. Prošle sezone je Zvezda bila deseta, mada joj je vrlo malo falilo za doigravanje u Evroligi.

BONUS VIDEO: Kakva serija na startu, Zvezda trojke 6 od 6

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar