Upravo o ovom trenutku je govorio na konferenciji za medije Željko Obradović posle poraza Partizana od Bajerna sa 79:78 u 26. kolu Evrolige. Istorija se ponovila.

Željko Obradović je istakao posle meča da je tražio od kapitena Kevina Pantera da napravi faul u trenutku kada je Bajern imao poslednji napad koji je rešio Silvan Francisko trojkom.

PROČITAJTE JOŠ

Obradović je urlao na Pantera da napravi faul (što je otkrio i sam kasnije), ali kapiten Partizana to nije uradio. Ubrzo je usledilo preuzimanje, a Francisko je rutinski rešio situaciju 1 na 1 sa Frenkom Kaminskim.

Sve je moglo da bude drugačije da su crno-beli napravili faul jer bi onda Francisko morao da zaradi oba poena sa linije za slobodna bacanja, ali bi imao poslednji napad znatno duži od 1,1 sekundi koje je sada imao.

Pogledajte i sami taj trenutak.

Na to pitanje je Obradović reagovao kao da mu je neko dodirnuo otvorenu ranu. Pokazao je koliko ga to muči od početka sezone.

„Kako vi znate da nisam rekao da prave faul. Pogledajte snimak, pogledao sam Kevina (Pantera prim. aut) i rekao: ‘Faul, faul, faul’! Kako nam je dao Virtus poen na dva razlike. Ne smeš da dozvoliš šut za tri poena. Da li stvarno mislite da to nisam rekao? Neka ovaj poraz bude na mene, ne želim da svaljujem krivicu na igrače. To sam rekao i protiv Splita, navijači su napravili atmosferu kakvu su napravli, ali ni to nije dovoljno za neke. Ja ću opet da stanem iza igrača“, objasnio je Obradović.

Željko Obradović Partizan vs Bajern Minhen Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Zatim se osvrnuo na te ključne momente.

„Dođe trenutak kada se stvarno zapitam šta dalje, šta bih ja pametno mogao da uradim da dignem moral igračima, sem ovoga što smo uradili posle Splita, analizirali, pričali, ponavljali, mogu da ulazim u detalje, ali opet se sve svodi na moj posao. Kada se to opet desi, kreneš da postavljaš, šta dalje, kako dalje, jer očigledno da neke stvari nisu dobre, to pitanje ću cele noći da postavljam sebi, jer očigledno nije dobro, da sedim sa ljudima iz stručnog štaba, da vidimo šta nam je činiti, ispred nas imamo utakmicu u Laktašima, pa posle Kup. Ovo je situacija, ja znam da uvek jedna lopta odlučuje. Lopta u prvom minutu ima istu važnost kao u zadnjem. Bio je dobar šut i Kevinov na kraju. Neko će pričati i što je Bruno dirati loptu, i da je nije dirao lopta ne bi ušla u koš. To su ti detalji, da je to bilo protiv Virtusa, Baskonije, Olimpijakosa, mi smo šest utakmica izgubili na isti način, gde smo sve imali u svojim rukama. Analizirali smo, videli da nije dovoljno, moramo da vidimo šta je dovoljno“, zavšio je Obradović.

BONUS VIDEO Najboljih 10 poteza utakmice Partizan – Bajern

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar