Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Crno-beli imaju dva poraza u poslednja tri kola Evrolige, pa je sada preko potrebna pobeda na domaćem parketu.

„Parni valjak“ se nalazi u situaciji koju niko nije očekivao. Od početka sezone je izgubio dva meča u ABA ligi (Cibona i Igokea), a u poslednja tri susreta ima pet poraza. Mnogi su se zapitali u čemu je problem…

I dok navijači imaju bezgranično poverenje u Željka Obradovića, najboljeg evropskog trenera svih vremena, poneki crv sumnje se uvukao u ovaj tim Partizana nakon učestalih kritika stratega.

PROČITAJTE JOŠ

Obradović je i nakon trećeg poraza, ovog puta od Bajerna sa 94:85 u osmom kolu Evrolige kritikovao igrače. Iako se držao svog gesla da ne kritikuje pojedince, još jednom je udario na igrače. Ima mnogo stvari koje im zamera, ali koren vidi u dva problema.

Željko Obradović Foto: Starsport

Odsustvo motivacije i zalaganje u odbrani su dve stvari pre kojih Obradović neće i ne želi da pređe. Uporno je to govorio posle svakog poraza i time ukazao da očigledno ruže ne cvetaju u ovoj fazi sezone.

„Oba pitanja su dobra i lepa, ali oba pitanja su za igrače. Da li možemo da popravimo odbranu, sa ovakvim rasporedom i načinom na koji igramo nije lako, jer nemamo mnogo vremena za to, ali ima nekih situacija koje su stvar želje, da se odigra pametnije pre svega i da u toj borbi za poziciju i skok, da budeš malo hrabriji i odlučniji i u tom smislu može da se popravi. Optimisti smo“, rekao je Obradović.

Alen Smailagić
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Jedan od problema je što je Kevin Panter povređen i što neće moći da pomogne Partizanu ni danas od 20.45 protiv Albe. Partizan ima dva poraza u poslednja tri kola Evrolige, pa je sada preko potrebna pobeda na domaćem parketu. Panter je mnogo više od najboljeg igrača iz prošle sezone, već pravi kapiten, karakter i čovek koji bi mogao da povuče tim kada se davio.

Partizan sada čeka njegov povratak i podizanje čitavog tima, a do tada je dobio veliko pojačanje u vidu Bruna Kabokla. Već u evropskom debiju protiv Bajerna je bio najbolji igrač sa čak 19 poena (jedan promašaj iz igre), te pokazao da bi mogao da bude presudni faktor za preokret sezone.

Foto: Janko Anđelić

„Parnom valjku“ je neophodan trijumf da bi se arhivirala crna serija, a sada bi sa Kaboklom mogla da bude rešena otvorena rana koju su predstavljali defanzivni skokovi prethodnih kola. Sada će on voditi ozbiljnu borbu sa Johanesom Timanom, a kontrola reketa će verovatno odlučiti pobednika u Beogradu.

Alba je u prethodnom kolu poražena od Asvela sa 73:68 i tako ponela zvanje najgoreg kluba Evrolige sa tri vezana poraza i samo jedne pobede od početka sezone. Upravo zbog toga pobeda Partizana ne bi smela da se dovodi u pitanje jer čak četiri tima imaju tri pobede i pet poraza, a još pet imaju samo jednu pobedu više.

Kada se gledao raspored na početku sezone, navijači su već upisali dve pobede protiv ovih nemačkih ekipa, pa tako Partizan pokušava da izbegne sudbinu Crvene zvezde iz prošle sezone. Upravo ti porazi su je koštali plasmana u top 8.

Obradović je javno poručio da očekuje reakciju košarkaša, a tu je pre svega mislio na veću agresivnost i hrabrost u nekim momentima.


Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

BONUS VIDEO Podcast Pick and Roll sa Mićom Berićem i Duškom Savanovićem EP 4

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare