(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Trener Partizana konačno može da odahne, njegova ekipa je slavila u neizvesnoj završnici protiv Efesa sa 82:79

Željko Obradović svestan je da je utakmica protiv Efesa bila teška, ali ovo je izuzetno važna pobeda za crno-bele, koji su prekinuli niz od tri poraza.

„Teška utakmica kako za nas, tako i za Efes jer su igrali pre dva dana. Važna pobeda za nas naravno, treba da verujemo u sebe i da igramo sa mnogo samopozdanja što sam rekao i svojim igračima. Čestitam svom timu“, rekao je Obradović.

Zadovoljan je agresivnošću svog tima.

„Odigrali smo defanzivno na način kako smo i trenirali. Svaka utakmica ima uspona i padova, ali smo držali agresivnost i konačno jednu završnicu dramatičnu priveli kraju kako nam odgovara. Opet je bilo stvari koje nisu bile dobre, ali to je košarka. Moramo da izanaliziramo detalje sa kraja utakmice koji moraju da budu bolji i da verujemo da imamo kvaliteta da igramo sa svima u Evroligi“.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je pokazao zube i u trenucima kada je gubio.

„Pričali smo i insistirao sam na tome da je motivacija najvažnija, igraš Evroligu, a pričali smo kako je lepo igrati ovo takmičenje i to smo malo zaboravili. Moraš da daš 200 posto, to smo i uradili, a drugi razlog je ova publika. Zahvalio bih se svima, svim navijačima, ja sam najmanje bitan, oni nose sve igrače i na tome sam im neizmerno zahvalan. Da se analizira još nešto, drago mi je da smo izašli sa tom energijom i počeli utakmicu, pa smo opet imali pad u drugom poluvremenu i Efes je došao do vođstva rano zahvaljujući nama. To sam verovao i govorio igračima da ćemo se vratiti i pobediti i tako se dogodilo. NIsmo pravili neke faulove i to ćemo analizirati, čestitke igračima, ponavljam nadam se da će im ovo pomoći da igraju sa više samopouzdanja, više želje i volje“.

U poslednjih nekoliko dana Obradović je trpeo mnogo kritika, ali ga to ne zanima mnogo.

„Pravo da vam kažem ja sve one koji kritikuju posebno mene i igrače, ja nemam problem sa tim. To je sastavni deo posla. Meni je važno mišljenje mojih igrača i članova stručnog štaba, ja znam šta radim i kako radim, ko me kritikuje sa strane me ne zanima. Još manje me zanimaju hvalospevi. Ja živim ovaj posao, mnogo ga volim od prvog dana i tako dan danas. Dajem sve od sebe, ako neko misli da radim pogrešno to je njegovo pravo. Ja nisam došao ovde da nikoga menjam, ničije mišljenje, ne gledam televiziju, ne čitam novine, a portale moderne i ovo to za mene ne postoji, ja ne znam šta je to. Šta je Instagram? Tviter? Ja ne znam šta je. Imam igrače, stručni štab, nemam vremena i spremamo se za FMP. Rešio sam da dam igračima dan slobodno sutra pred taj meč, pa ćemo da radimo videćemo koliko će nas biti dal će Balša moći da pomogne za 5 na 5 i to je to. Okrenut sam sebi, mojim pomoćnicima i niko na svetu ne može da me kritikuje kao ja sam sebe. Ja uvek znam da li sam i kada napravio grešku. Ja ne znam trenera koji nikada ne greši“.

PROČITAJTE JOŠ:

Prokomentarisao je i igru u završnici.

„Vi koji ste bili dan pred utakmicu, ja sam rekao da naša igra nije problem. Mi imamo dobre i loše momente, jer u završnice iste ulazimo zbog naše loše igre i dekoncetracije. Drugačija igra je bila, jeste. Insistirao sam da moramo da verujemo u sebe, ali je dobra stvar da smo videli tu energiju da su igrači hteli da daju svoj maksimum“.

Nada se Obradović uskoro i povratku Alekse Avramovića.

„Posle prvog pasa moraš da rotiraš, primli smo neverovatne koševe i to ne samo večeras nego generalno, takav je sport. Insistiram na tome da verujemo u sebe, imali smo izvandredan defanzivni trening, a nadam se da će se Aleksa Avramović uskoro vratiti. Sa sva treninga je bio stavljen ovde u tim. Nedopustivo je da imamo sedam skokova manje, ako negde postoji manjak želje to je. I to je cela suština, nije bila fenomenalna odbrana, ali je bila dovoljno dobra da se dobije utakmica“.

Na pitanje da li je nivo odbrane zadovoljio njega i evroligaški prosek, odgovorio je:

„Bilo je dobrih stvari, ali i propusta, opet pričamo o situaciji kada se primi lak koš, kada igrači odreaguju kako treba. Micić, Klajburn i Buboa su bili fokus, a kada se pogleda statistika Klajburn je šutirao 2/14 ,a Micić 4/14 i mislim da smo tu odradili sjajan posao, a Buboa nam je dao 30, on ima taj kvalitet. Oni su tim koji sve rešavaju spolja. Spustili su na Papapetrua dva puta, a mi smo napravili samo jednu rotaciju i primili lak koš pa sam zvao tajm-aut i više nije bilo lakihj koševa. Neko će reći da smo odigrali korektno, a treba to da radimo u kontinuitetu. Delovalo je kao da su se mučili da nam daju koš“.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Prisetio se i meča sa Asvelom.

„Slažem se, mogli smo i to lako da dobijemo. Nismo energetski odigrali kako treba, a čak i tamo je bilo nekih sličnih situacija pa da se ne vraćamo sada na to. Uzmite taj drugi deo meča i koliko smo otvorenih šuteva večeras promašili. Devet napada zaredom… Sve to ostavlja posledice, ali neke otvorene šuteve nismo ubacili i dobili meč nakon 4/18 za tri jer smo odlično šutirali za dva“.

Upitan je za suđenje, a pričao je i o navijanju, Harisu Brkiću i počasti za Sinišu Mihajlovića.

„Suđenje ne komentarišem. Što se tiče Harisa Brkića, on je doveden kada sam ja bio trener i to je bilo dete koje je volelo košarku, a upoznali smo se na kampu na Zlatiboru. Bio je veliki talenat koji je tragično završio. Mogao je da postane veliki igrač. Kada smo već kod toga, moram da se zahvalim Partizanu i svim ljudima koji su bili tu u hali jer je bilo prelepo na minutu ćutanja za Sinišu MIhajlovića. To je primer ponašanja navijača Partizana. Navijanje je bilo fantastično. Kada sam bio predstavljen na konferenciji za štampu rekao sam da su navijači Partizana jedinstveni i voleo bih da pomognu timu i da nas bodre, da nema razloga da nikoga vređaju i prozivaju. Molim ih i ovog puta, mi smo svi ovde u istom timu, za isti cilj, u teškim i lepšim trenucima uvek svi zajedno. Naravno, sezona je duga, ali ako mi ne pomažemo to nikako ne valja. MOlba navijačima, bodrite tim, ostavite sve drugo sa strane“.

O dolasku Fakunda Kampaca u Zvezdu nije želeo mnogo da priča.

„To je vaš posao, vi se bavite time, a ja nikada nisam komentarisao protivnički tim. Imam naš tim, navijače i igrače i samo pratim nas, šta rade drugi mene ne zanima. To je stvar vaspitanja, da se baviš sobom i svojim timom, ja nemam nikakav drugi komentar“.

Tokom utakmice navijači su pogrdno skandirali predsedniku kluba Ostoji Mijailoviću, ali je Obradović i na to imao odgovor.

„Odnosi se na sve. Postoji snimak kada sam promovisan u trenera Partizana i nikada nisam odustao od toga da od navijača tražim lepe stvari i da bodre tim, sve drugo ostavite sa strane. Mi smo svi jednistveni i radimo u istom cilju, ako bilo ko ima bilo kakve probleme i ideje, pa dajte da se završi sezona pa da navijači traže i postavljaju pitanja pa da vidimo ko radi nepošteno i ko radi u interesu Partizana. Ja sam prvi spreman na to. Ti ljudi to zaslužuju, ovakvo navijanje i ovakva podrška je nešto što nigde drugde ne postoji“.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Upitan je i oko potencijalnih pojačanja.

„Jedino ako poranimo na Kalenić, pa neko voće i povrće. Hahaha, naravno da ne. Ne znam odakle vam to, ja imam ovaj tim i verujem im od prvog dana i verovaću im. Sa Zoranom sam ovo napravio i imali smo probleme sa povredama pa doveli divnog momka Vladimira Brodzijanskog, čekamo i Balšu i idemo svi zajedno do kraja. Neigranje Anđušića nije povreda nego moja odluka. Pa čija može da bude? Danilo je prvi ušao u svlačionicu, čestitao momcima i on je posle Kevina drugi kapiten. Život nije bajka, nažalost“, završio je Obradović.

BONUS VIDEO Koševi Efesa koji umalo nisu bili kobni po Partizan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar