Foto: Starsport

Igrači mmonaka smatraju da je Zvezda opravdano kažnjena

Velika bura se podigla kada je Evrolga izrekla zabranu Crvenoj zvezdi da registruje Kampaca zbog brojnih finansijskih kontroverzi.

Crvena zvezda je upala u problem zbog dugovanja bivšim igralima, koja je naknadno isplatila, ali je kazna ostala jer je klub pored dugova predao i lažnu dokumentaciju nezavisnom finansijskom panelu.

PROČITAJTE JOŠ

Igrači Crvene zvede su predvoiđeni Nemanjom Nedovićem pokrenuli akciju „oslobodite Kampaca“ i čak su oči meča protiv Valensij nosili majice sa tom porukom, a sam Argentinac je istakao da želi da igra. Podršku su pružili i brojni igrači, a o tome su pričali i igrači Monaka Donatas Motejunas i Majk Džejms za poznati košarkaški sajt „Basketnews“.

Uprkos teškoj situaciji, Motejunas i Džejms su zauzeli širu perspektivu, s obzirom na uticaj na ligu.

„Želim da on prvi igra. Ali ako ne plaćaju ljude, čak i ako bude kažnjen, on je u njihovom timu. Mogao je biti bilo ko. Svako ko bi potpisao tamo bi imao isti problem. Dakle, nije samo protiv Fakua. Volim Fakua, to je moj čovek. Ako ne plaćaš igrače, mora se uspostaviti neka vrsta kazne kaze.

Motejunas se složio sa Džejmsom

„Iako je Kampacoova situacija možda teška u ovom trenutku, to je neophodna žrtva za dugoročnu dobrobit igrača i klubova koje predstavljaju.
To je bio problem godinama. Ali sada imamo jaku podršku, sindikat i svako od nas plaća novac da zaštiti svoja prava“ istakao je Motejunas.

On je istakao da je kazna zaslužena.

„Kada govorimo o ovoj situaciji, imam jasan odgovor. Ako ne plaćate igrače, ovo je situacija koju dobijate. Čak i ako je Kampaco žrtva, bilo koji drugi igrač bi mogao biti u ovoj situaciji“.

Foto: Starsport

Igrači Monaka su istakli značaj nulte tolerancije za kašnjenje u plaćanju.

„U zemljama kao što su Francuska ili Nemačka, kašnjenja u plaćanju praktično ne postoje zbog strogih vladinih propisa. Ne znam ko od igrača ne prima platu ili, ali ako ekipa ne plaća igrače ili ima dugove, mora da se pobrine za to ranije“

Litvanac je to slikovito objansnio

„Postoje pravila koja moramo da poštujemo. Kao i mi igrači, moramo da poštujemo pravila. Postoji minimum. Moramo da budemo tamo 15-20 minuta pre treninga“, produžio je Motejunas.

BONUS VIDEO  Magija Nedovića: Prvi korak „zamrzao“ odbranu Žalgirisa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar