Foto: Nova.rs

Sve se lomi u Španiji.

Foto: Nova.rs, Shutterstock

Povratak u Madrid. Rečenica koju u Partizanu sigurno nisu želeli da čuju nakon prvog boravka u prestonici Španije.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je na terenu demontirao kraljevski klub u prve dve utakmice u „Vizink centru“ i sve je mirisalo na spektakularan plasman na Fajnal-for.

Bar je tako izgledalo na 1:40 do kraja druge utakmice. Ono što se dogodilo od tog trenutka bilo je teško izrežirati i na filmu.

Bezobrazne provokacije Ljulja i ekipe, tuča, haos, suspenzije i odjednom se sve promenilo.

Umesto završetka posla u Beogradu usledio je obrt kao u španskim trilerima. Tenzija, napetost, sve se odjednom menja i onda dolazi kraj koji niko ne može da predvidi.

Edi Tavarez je kao ranjeni lav kada svi misle da je otpisan razobličio Partizan u Beogradu pred domaćim navijačima koji su četvrtoj utakmici bili i u šoku tragedije u školi „Vladislav Ribnikar“.

Nakon neverovatnog spleta okolnosti, Partizan je ponovo krenuo put Madrida ovoga puta na terenu jači za Pantera, a za njima je krenula i sedma sila i gomila navijača.

Samo, Madrid je fudbalski grad, o tome smo već pisali, a veče pred istorijsku majstoricu u Evroligi u Madridu je sve u znaku fudbala.

Foto: Nova.rs

Real je ponovo na korak do finala Lige šampiona i euforija zbog prilike za novu titulu evropskog prvaka ne prestaje. Ponovo je rival stara mušterija Mančester siti gladan osvete.

Na presedanju iz Barselone već se osetio miris fudbalskog spektakla jer su navijači sa dresovima Reala i Sitija hrlili ka Madridu.

Malo peckanje i rasprava pa zatim svako na svom jeziku o utakmici koja je centralna tema svih priča.

„Rodrigo i Benzema će dati golove, dobijamo sa 2:0“, bučno nagoveštava jedan Španac, dok su momci plavim dresovima Sitija mnogo tiši, svesni da su na protivničkoj teritoriji.

Ipak, sve se utišalo kada se iz zadnjeg dela aviona začulo skandiranje navijača Partizana.
„Samo jedno ime znam, Partizan Beograd“ zapevala je grupa od desetak momaka koja je u Barselonu stigla preko Budimpešte.

Grupa je bila i veća, ali je deo zapucao ka Madridu vozom, a deluje da će Partizan i ovoga puta imati odličnu podršku uprkos problemima da se dođe do karata.

Kako se sleti na aerodrom u Madridu, sve je više ljudi sa nekim simbolom Reala, dok je to još izraženije u metrou.

Ceo grad živi za polufinale Lige šampiona. Stara mušterija i omraženi Pep Gvardiola.

Foto: Nova.rs

Verujem da kada bi mogli tako nešto da ponudimo da bi svaki navijač Reala pristao – njima finale Lige šampiona, Partizanu plasman na Fajnal for.

I svi mogu da slave. Ipak, neće oni nikome ništa poklanjati, već žele i jare i pare pa da gori Madrid.

Samo, pitaju se nešto i Željko Obradović i ekipa. Crno beli su sleteli i žele da ponovo pokore Madrid i da produže put ka Kaunasu i nastavku jednog davnog sna.

BONUS VIDEO: Jokićevih 53 poena nedovoljno za pobedu u Finiksu