Vlade Đurović, legendarni košarkaški trener, još jednom je izneo stav o kom se diskutuje u Srbiji.

Đurović se najpre osvrnuo na odluku Evrolige po pitanju kazni i sa njom se ne slaže.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da je trebalo i Ljulj i Musa da budu kažnjeni. Mislio sam da će Jabusele bar godinu dana biti kažnjen. Kao prvo, što nije napao Lesora, koji bi mogao da mu pruži otpor, već je napao igrača od kojeg je 30 kilograma mišića teži? On je najjači na terenu, bez dileme. Kako je bacio Egzuma, mogao je da mu slomi i lobanju, nos, kičmu, kukove…“, rekao je Đurović u emisiji „Oko“ na RTS.

Zatim je govorio o tome koliko, zapravo, dobro igra Partizan.

„Ne smemo da zaboravimo jedno uz priču da je ovo bio skandal, da to ne treba košarci i tako dalje. Verujte mi, o ovome će da se priča. Ne valja što se ne priča o trenerskoj klinici Obradovića. Ovo je najbolja košarka Partizana od kada ja pratim košarku. I za vreme Duška Vujoševića i u Istanbulu 1992. kad je osvojena evropska titula, nije tako odigrana. Zrela, vodiš protiv Reala u njegovoj hali od prvog do zadnjeg sekunda, tako složena, više igrača je dalo doprinos, fantastično“, rekao je on.

U prvi plan je istakao Kevina Pantera koji je dobio dve utakmice suspenzije.

„Kevin Panter je as, njega udaraju, dobio je mnogo ovakvih udaraca, morao je da se uzdrži. Vodimo 15 razlike, ponizili smo Real, imamo dva slobodna bacanja, Sreten Radović je svirao nesportski faul, imamo loptu sa strane, može da bude 20 razlike. Da je taj faul bio na Egzumu ili Avramoviću, mislim da ne bi tako reagovali. Nažalost, Panter koji u poslednje vreme igra sjajno i koji je odlučio prošlu utakmicu fantastičnim košem, u zadnjoj sekundi, uz odraz od skoro metar, skokom unazad… Što da to upropastiš sve? Sad računam da je bolje za Partizan da izgubi prvu utakmicu“, dodao je Đurović.

Za Real bi u utorak od 20.30 u trećem meču plej-of serije protiv Partizana mogao da zaigra i Valter Tavares, a Partizan će biti lišen pomoći Matijasa Lesora koji je suspendovan.

„Nažalost, pobediće Partizan.“

To je frapiralo i voditelja Gorislava Papića koji je poručio „Na sreću da Partizan pobedi“, a onda je Đurović nastavio.

„Nisi me shvatio šta sam rekao, ja bih voleo da Partizan ne dobije, jer ako dobije onda Panter neće igrati protiv Barselone…“

Reagovao je i Slobodan Šarenac koji je potvrdio da je razumeo šta je Đurović želeo da poruči, a onda je trofejni trener nastavio.

„Voleo bih da Partizan prvu izgubi, a drugu dobije, da istekne Panteru kazna. Bio sam malo trener, pa sam i Željka trenirao, on je u ovakvim utakmicama kao riba u vodi. On ovakve utakmice dobija. Polufinala i finala se ne igraju, već pobeđuju. On je protiv Zadra i Igokee običan trener, ali kad dođu ovakve utakmice, on ‘nešto’ ima. Rekao bih Amerikancima – ‘Bar osmorica igrača Partizana ne zna ko je trener Reala. Samo dođite do egal situacije i onda pustite Željka’.

Zatim je nastavio.

„Ne možeš da igraš da izgubiš i nećeš da izgubiš, jer je to najgore. Niko neće hteti da izgubi, ni publika neće hteti. Tu su Smajli i Ledej da kontrolišu skok, a ovi drugi koji budu igrali… Biće to tako nahajcanio, samo se plašim upaljača ili flaše vode, da ne suspenduju Arenu. Kad se pojave na terenu, ništa se neće čuti. Jabuseleu je bolje što nije došao, spasao se, ne znam kako bi ostao živ. Partizan će dakle dobiti, ali bolje da izgubi. Partizan ide u Kaunas sigurno“

BONUS VIDEO Doček košarkaša Partizana na aerodromu posle dve pobede u Madridu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare