Valter Tavares, Foto: Starsport

Košarkaš Real Madrida Valter Tavares dobio je priznanje za najboljeg igrača 18. kola Evrolige.

Tavares je odigrao vanserijski meč protiv Crvene zvezde u Beogradu, Real je na kraju glatko pobedio sa 79:59, a igrač sa Zelenortskih Ostrva je imao indeks korisnosti 35.

PROČITAJTE JOŠ:

Imao je 17 poena, 12 skokova i četiri blokade u dabl-dablu i upisao jedan od najboljih svojih mečeva otkako igra Evroligu.

Tavares, 221 centimetar visoki div u Realovom reketu je bio skoro bez greške u šutu za dva poena, gde je imao sedam pogođenih od osam upućenih šuteva, dok mu je sedam od 12 skokova bilo u napadu.

Jedino je Ognjen Kuzmić mogao povremeno da mu parira, Luka Mitrović nije bio u svom ritmu, ali svakako teško da bi mogao da isparira snažnom igraču Reala.

Tavaresu je ovo četvrti put da je proglašen MVP igračem kola u Evroligi, dok je samo jednom imao veći indeks korisnosti, krajem 2020. na meču sa Panatinaikosom.

U ovom kolu je Jusufa Fal iz Asvela bio na drugom mestu sa indeksom 31, Najdžel Hejs-Dejvis je bio među tri najbolja košarkaša, Miloš Teodosić je bio četvrti sa indeksom 28 u porazu Virtusa od Žalgirisa, a peti su skupa Mateuš Ponitka i Rolands Šmits iz Panatinaikosa i Žalgirisa.

BONUS VIDEO: Akcija za zakucavanje Mitrovića, umetnost Zvezdinih igrača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar