Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Košarkaš Partizana Kevin Panter kaže da je nekada na terenu bio mnogo sporiji.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Ako ste navikli da na parketu gledate čoveka koji se lako diže preko čuvara i pogađa teške šuteve preko ruke, možete li da zamislite jednog potpuno drugačijeg Pantera?

PROČITAJTE JOŠ:

Takav je kapiten Partizana i nekadašnji bek Crvene zvezde bio pre nego što je počeo karijeru. Jedan čovek Rik Barns mu je promenio način šuta i karijeru mu usmerio ka nekim novim visinama. Panter je o tome pričao u podkastu „Rip & Go“

„Pre nego što smo svi otišli kućama on je rekao: ‘Ako hoćeš da budeš profesionalac moraš da promeniš šut, stvarno. Ja sam iskren’. I tad je kliknulo. Počeo je da priča – vidi kako Kevin Durent šutira, vidi kako ovaj dečko šutira, vidi onoga. Moraš da šutiraš brže“, priča Panter.

Problem je, kako kaže bio u tome što je imao precizan, ali spor šut i što je loptu zabacivao iza glave.

„‘U ligi igraju momci krupniji i duži, pauza u skoku, shvataš šta pričam’, i onda mi kaže: ‘Moraš da možeš protiv toga’. Razmišljao sam… A on je bio u fazonu – ako si ozbiljan, hajde da to uradimo. Trebalo je da prođe 21 dan da bismo izgradili jednu naviku i jedan dan da je prekršimo. Rekao je: ‘Ako si ozbiljan u vezi sa ovim bićemo u teretani svakog božjeg dana’. Zato se nisam vraćao u Bronks. Ostao sam tamo i rekao da hoću da budem profesionalac. Počeli smo odmah sutradan i celog leta nisam uzeo nijedan slobodan dan. Možda sam uzeo jedan. Nisam imao tradicionalne treninge. Nisam šutnuo van reketa celog leta. Rad sa medicinkama, sve šutiranje sa njima. ‘Polomio mi je’ kompletnu mehaniku šuta i bacio je u kantu za đubre. Ništa. Samo jedna ruka“, rekao je Panter.

Danas takvim novim šutem rešeta koševe protivnika i nije uzalud jedan od najboljih bekova u Evropi. Danas u šali sugeriše da se stidi svog starog šuta za koji je objasnio šta je bilo mana.

Kevin Panter
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„Izbacivao sam loptu iza glave, potpuno iza. Ne volim to ni da ponavljam, ne želim ni da vam pokazujem. Kul je, ali zato sam rekao da sam šutirao skroz otpozadi. I dalje razmišljam o tome, bio je to precizan šut, doduše, ali raduje me što sam promenio jer sad pucam mnogo brže“, kazao je Panter.

Panter je do danas bio u drugom timu Evrolige i Evrokupa, bio je šampion FIBA Lige šampiona, najbolji strelac tog takmičenja i MVP finala, šampion ABA lige i MVP finala, osvajač Kupa Itaije i Grčke, između ostalih priznanja.

BONUS VIDEO: Panterovih 12 poena protiv Virtusa iz Bolonje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar