Foto: Printscreen Nova.rs/Video

Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović kaže da nije Monako bio toliko dobar, koliko je igra crveno-belih bila loša.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Falilo je energije i dobrih dodavanja u nekim momentima, što se odrazilo i na semaforu koji je pokazao 82:76 u korist Monaka.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je izgubila i drugi meč ove sezone od tri odigrana u Evroligi i sada je na skoru 1-2. Mitrović je protiv Monaka imao šest poena, a sve je bilo u redu posle prvih deset minuta kada je domaći tim u Beogradskoj areni imao 23:14.

Monako je kasnije zagospodario terenom, prestao je da gubi lopte, Majk Džejms, Eli Okobo, Alfa Dijalo i Džon Braun su pogađali i rešili meč u svoju korist.

„Imali smo dobre momente u prvom poluvremenu, naročito u prvoj četvrtini, dobru energiju. Kasnije nam je stao protok lopte, prvenstveno u napadu. Nismo imali ni agresivnost u odbrani u trećoj i krajem četvrte četvrtine. Oslanjali smo se na neka individualna rešenja i falio nam je neki pas više kako bismo nalazili otvorene šuteve koje smo imali u prvom poluvremenu. Uvek je teško izgubiti pred domaćim navijačima, ali već sutra putujemo u Bolonju i da okrenemo stvari u svoju korist“, analizirao je Mitrović posle utakmice.

Foto: Starsport / Srdjan Stevanovic

Već do poluvremena, Monako je uspeo da smanji zaostatak domaćina u Areni, ali je u drugom potpuno preuzeo konce igre u svoje ruke, pa je Zvezda morala da se vraća u meč.

Uradila je to trojkama Adama Hange i Nemanje Nedovića za 70:66, šest minuta pre kraja i nije joj bilo dovoljno.

„Svakako smo očekivali njihovu reakciju. Da će izaći spremniji i motivisaniji i to su uradili. Odlična ekipa, između ostalog i fizički, ‘veliki su’, što se kaže, na pozicijama tri, četiri i pet. Mi nismo odgovorili na tu čvrstu igru, ali kažem, mislim da nije bila toliko čvrsta igra koliko smo mi bili bez energije i u lošem ritmu u drugom poluvremenu od prvog napada i prve odbrane. Videlo se da će to biti teško i ispostavilo se tako. Više je razlog poraza neka naša loša igra nego njihova naročito fizički jaka igra“, zaključio je Mitrović.

Crveno-beli za dva dana igraju u Bolonji protiv Virtusa za koji ove sezone igra dugogodišnji i doskorašnji as Zvezde Ognjen Dobrić.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar