Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Real Madrid posle produžetka sa 100:99 u meču 11. kola Evrolige.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Jedna od najboljih utakmica sezone rešena je u poslednjim sekundama kada je apsolutni junak bio Marko Gudurić.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski reprezentativac je ukrao loptu koju je saigraču probao da doda zatvoreni Fakundo Kampaco, a onda je poslužio Jama Madara za otvoreno polaganje i trijumf.

Gudurić je čitav meč odigrao veoma dobro, pa je završio utakmicu sa 21 poenom, sedam skokova i pet asistencija, od kojih je ova peta bila za pobedu, Fenerovu šestu u Evroligi i ujedno prvi poraz Reala u 11 mečeva.

Kampaco je do poslednjeg napada odigrao gotovo na ivici naučne fantastike, jer je pogodio svih 11 šuteva za dva poena, ali je zato ubacio samo prva dva, od ukupno deset šuteva spolja.

Završio je meč sa 33 poena, dva skoka i sedam asistencija i to nije bilo dovoljno da se savlada tim iz Istanbula. Skoti Vilbekin je kod pobednika imao 19 poena i pet skokova, Madar je ubacio 17 poena, Najdžel Hejs 16, a Nik Kalates 13.

U Realu su Gabrijel Dek i Serhio Ljulj imali po 14 poena, dok su Džanan Musa i Vensan Poarije imali po 11 poena. Real je predvođen Kampacom i njegovom strašnom prvom četvrtinom u kojoj je ubacio 16 poena, rano otišao u dvocifreni plus i završio je tu deonicu sa 29:16.

VIDEO Najbolji potezi sa meča Fenerbahčea i Real Madrida

U drugoj je Fenerbahče uspevao da kontroliše napad Reala, ali ne i samog Kampaca i svejedno je na poluvremenu kaskao 44:37.

Real je u trećoj samo u jednom trenutku imao deset poena viška pred kraj, da bi u četvrtoj uspeo da se odlepi na 78:64 i od tada je krenuo potop.

Vilbekin je pogodio za dva uz faul, nadovezao se i Hejs-Dejvis, a Vilbekin je onda dao i trojku i razlika je na četiri i po minuta pre kraja već bila samo šest poena.

Rudi Fernandez i Valter Tavares su potom nanizali nekoliko poena za Real, Gudurić je pogodio dva slobodna bacanja, a Kalates trojku.

Marko je dva minuta pre kraja svojom trojkom potpuno primakao Fenerbahče na 82:80, dok je Vilbekin trojkom obezbedio produžetak.

U njemu je Gudurić trojkom poravnao rezultat na 92:92, a onda penalima primakao svoj tim na minus jedan, kada je ukrao loptu i asistirao Madaru za pobedu.

Fener sada ima šest pobeda i pet poraza i nalazi se na sedmom mestu Evrolige, dok je Real i dalje prvi sa samo jednim porazom.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Najbolji momenti meča i potezi Marka Gudurića protiv Reala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar