Sudija Damir Javor
Sudija Damir Javor; Foto: Screenshot Twitter Marco Pagliariccio

Nikada se sudije nisu nalazile na većem udaru nego ove sezone u Evroligi. Iz utakmice u utakmicu nastavljaju da prave neverovatne propuste.

Na meču Virtusa i Asvela (77:64) videli smo situaciju koja se već naziva „košarkaški slučaj Josipa Šimunića“.

PROČITAJTE JOŠ

Mnogi ljubitelji fudbala se dobro sećaju kako je Šimunić na jednom meču dobio tri žuta kartona pre nego što je isključen na Svetskom prvenstvu 2006. godine, a sada se desilo da igrač igra i sa pet ličnih grešaka.

Ismael Bako je napravio peti faul, ovog puta u napadu, ali nije isključen. Damir Javor je sudio faul u napadu, ali nije pokazao igraču da napusti igru, iako je Bako krenuo ka klupi. Kada je video da mu niko ne govori da mora da napusti igru ostao je na terenu.

Tek nakon reakcije Ti Džeja Parkera Javor je prišao do zapisničkog stola i tada je ispravljena nepravda. Ipak, Parker je izgubio dosta živaca u želji da dokaže grešku.

Sve ovo dolazi u sezoni velikog broja grešaka, a i Crvena zvezda i Partizan su na svojoj koži osetili propuste sudija. Nekada na štetu, nekada u korist, tek sudijski kriterijum nije ujednačen kao nekada ranije. Mnogo je nezadovoljnih zbog takve situacije, ali ovakvi previdi jednostavno ne smeju da se dešavaju na najvišem nivou. Ljudski je grešiti, ali ne iz sedmice u sedmicu.

BONUS VIDEO Bizarna scena, lopta sudiju pogodila u glavu, Zvezda postigla poene

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar