Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaš Crvene zvezde Džoel Bolomboj izveo je najbolji potez 25. kola u Evroligi i to u prilično jakoj konkurenciji.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Bolomboj je u porazu od Barselone imao sjajno zakucavanje, koje je izabrano za potez kola iako je kucanja bilo više, a nije falilo ni alej-upova.

PROČITAJTE JOŠ:

Pred kraj treće četvrtine meča sa Barselonom, u trenucima kad su Katalonci imali ubedljivu, dvocifrenu prednost, Adam Hanga je preneo loptu, krenuo u prodor i onda bacio pas za skok i završnicu Bolomboja. Taj potez nije pokrenuo igrače Zvezde do kraja, pa je Barsa slavila u Beogradu sa 85:76.

Na devetom mestu se našlo još jedno atraktivno kucanje, alej-up koji je Paris Li namestio Mbajeu Endiajeu u meču Real Madrida i Asvela.

Serž Ibaka je moćno zakucao protiv Olimpijakosa, a Matijas Lesor protiv Žalgirisa, dok je Spanjolo bacio alej-up za Proćidu sa skoro pola terena.

Na listi je i potez Avudua Abasa iz bolonjskog Virtusa na meču protiv Partizana. Pi Džej Doužer je probao da u poslednjim sekundama utakmice izvede aut, Abas je ukrao loptu i zakucao u kontri za 86:81.

Kevin Panter je nakon toga dao trojku, ali je bilo kasno da se rezultat preokrene i Virtus je pobedio sa 88:84. Taj potez je bio na petom mestu, a poraz utoliko više boli „grobare“ jer je Partizan imao sve u svojim rukama samo tri minuta pre kraja i vodio je sa 77:71 u tvrdoj utakmici.

Ipak, na spisku se našla i „banana“ Balše Koprivice koji je na 64:64 u četvrtoj četvrtini blokirao Brajanta Danstona i zalepio mu loptu za tablu, pa je to nekakva uteha posle lošeg raspleta meča po srpski klub.

BONUS VIDEO: Džoel Bolomboj nakon poraza Zvezde od Barselone

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar