Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Košarkaši Monaka su ubedljivo savladali ekipu Barselone u meču za treće mesto Evrolige sa 78:66.

Barselonim mukama nakon poraza od Real Madrida u polufinalu nema kraja, a Saša Obradović je zasluženo osvojio treće mesto.

Najbolji pojedinac u Monaku bio je Metju Stracel sa 14 poena, pratili su ga Alfa Dialo i Eli Okobo sa 10 poena.

PROČITAJTE JOŠ

Kod Barselone najefikasniji je bio Nikola Mirotić sa 15 poena, Aleks Abrines je dodao devet, dok je Nikola Kalinić za samo 13 minuta zabeležio četiri poena, dva skoka i isto toliko asistencija.

Srpski reprezentativac je u tom periodu apsolutno bio najbolji igrač izabranika Šarunasa Jasikevičusa, ali nije dobio prostora za više vremena na parketu.

Od samog starta meča Monako je bio bolji rival na terenu. Rezultat je bio izjednačen sve do polovine prve deonice, kada je na krilima Džordana Lojda Monako stigao do prve osetnije prednosti od sedam poena (19:10).

Aleks Abrines, jedini koji je u tom periodu bio raspoložen za igru kod Barselone je sa dve trojke pokušao da održi jednocifrenu prednost, ali to nije uspeo.

Polaganjem Stracela u poslednjoj deonici Obradovićeva ekipa je stigla do vođstva koje nije ispuštala do kraja meča.

Serijom od 8:2 Barselona je počela drugo poluvreme, smanjila je zaostatak na 48:38, i delovalo je kao da će takvu igru preneti i na nastavak meča.

Ipak, to se nije desilo i izabranici Saše Obradovića završavaju treću četvrtinu sa prednošću od 15 poena (60:45).

Majk Džejms nije mnogo igrao, a Monako je nastavio da blista i pred odlazak na poslednji televizijski tajm-aut imao je čak 19 poena prednosti.

Rezervisti su dobili šansu da se razigraju i konačan rezultat rezultat na kraju je bio 78:66.


Monako – Barselona 78:66 (24:13, 20:15, 16:17, 18:21)

Dvorana: Kaunas Arena, Kaunas; Sudije: Boris Rižik, Ana Panter, Tomislav Hordov;

Monako: Džejms 3, Okobo 10, Lojd 9, Motejunas 2, Braun 2, Dialo 10, Moneke 4, Hol 9, Outara 2, Stracel 14, Blosongejm 9, Makonudu 4; Trener: Saša Obradović;

Barselona: Abrines 9, Laprovitola 5, Kjurik 7, Satoranski 7, Kalinić 4, Jokubaitis, Veseli 6, Mirotić 15, Nadži 7, Martinez 2, Šanl 2, Tobi 2; Trener: Šarunas Jasikevičus;


Monako - Barselona 78:66

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar