Sve zanimljive detalje pročitajte u blogu Nova.rs

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su bolan poraz u Minhenu od Bajerna rezultatom 87:80 u meču 26. kola Evrolige.

Snovi Zvezde o Top 8 fazi sada su znatno manje realni, pošto je sada na skoru 11-15, dok je Bajern sada na 10 pobeda i 16 poraza.

PROČITAJTE JOŠ:

Igralo se u serijama, obe ekipe su imali i blistavih i momenata za zaborav, ali je Bajern u ključnim trenucima bio bolji i pronalazio bolja rešenja u napadu.

Zvezda je imala prednost od devet poena u poslednjoj četvrtini, ali je sve prosula, pre svega lošim rešenjima u napadu, dok je i odbrana bila „bušna“ pred kraj utakmice.

Veliki problem za crveno-bele bio je ofanzivni skok rivala (15), dok su najefikasniji u pobedničkom timu bili Vladimir Lučić sa 20 poena i samo jednom izgubljenom loptom, kao i Kasijus Vinston sa 20 poena, od kojih čak 16 u prvom poluvremenu.

Kod Zvezde najviše se istakao Luka Vildoza sa 18 poena i pet asistencija, ali je u nekim ključnim posedima imao loše odluke. Fakundo Kampaco je na svom debiju u crveno-belom dresu u Evroligi imao 16 poena i sedam asistencija, dok je Nemanja NEdović ubacio 15 poena.

Osim njih, dvocifren je bio i Filip Petrušev sa 10 poena, ali je on na parketu bio samo 19 minuta.

Zvezda sada mora da se nada čudu u poslednjih osam kola, jer više ne drži sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman u plej-of Evrolige.

Foto: Philippe Ruiz / imago sportfotodienst / Profimedia

Zvezda je na početku meča imala mnogo problema u napadu, ali je bar odbrana bila na visokom nivvou u uvodnim minutima. Do prvih poena crveno-beli su došli preko Vildozine trojke sa skoro pola terena, ali je Vinston bio razigran, pa je Bajern poveo sa 5:3.

Nedović i Kampaco su „probudili“ Zvezdu, preokrenuli rezultat, a Argentinac je prve poene u dresu kluba sa Malog Kalemegdana u Evroligi postigao sa linije za tri poena. To mu je dalo krila, pa je ubrzao Zvezdine napade i doneo prednost od 13:16.

Nastavio je Kampaco u istom ritmu do kraja prve četvrtine, ali je Lučić pogodio neverovatnu trojku sa zvukom sirene za 19:23.

Zvezda je i na startu drugog perioda imala problema u napadu, Petrušev je održavao prednost dobrim utrčavanjima, ali nije uspeo da veže dva pogotka sa penala. Bajern je napravio seriju 12:2, a dve vezane trojke naljutile su Duška Ivanovića koji je tražio tajm-aut na 31:25.

Foto: Eibner-Pressefoto/Marcel Engelbr / imago sportfotodienst / Profimedia

Bajern je dominirao u drugoj četvrtini, ali nije uspeo značajnije da se odlpi. Vildoza je imao nekoliko grešaka u napadu, ali je upisoa još pet poena, dok su na drugoj strani najbolji bili Hanter i Vinston.

Dobrić je pogodio trojku u veoma važnom momentu, pa je Trinkijeri tražio tajm-au pri rezultatu 39:36. Gifaj je bio siguran iz teške pozicije pod košem, a Kampaco nije dobro organizovao napad. Martin je lepo sarađivao sa Argentincem i došao do lakih poena, a Bajern nije poentirao u poslednjem napadu, te je otišao na pauzu sa plus tri – 41:38.

Izabranici Duška Ivanovića su zategli odbranu početkom drugog poluvremena, pa je Bajern skoro šest minuta bio bez poena. Zvezda je napravila seriju 10:0, ali tek nakon početnog mučenja u napadu, pa razlika nije bila velika. Ipak, delovalo je da crveno-beli sve drže u svojim rukama, proradio je i Hasan Martin, pa je rezultat bio 43:52.

Tu je usledio blagi pad u igri beogradskog tima, Lučić je namestio trojku, a Vinston penale za 52:56 na kraju trećeg perioda.

Foto: kolbert-press/Ulrich Gamel / imago sportfotodienst / Profimedia

Četvrta deonica takođe je otvorena u znaku crveno-belih, koji su napravili seriju 2:5, pa je Trinkijeri morao da traži tajm-aut. U tim trenucima „upalio“ se Lučić, koji je vezao osam poena, ali je na drugoj strani razigran bio Nedović, pa je prednost ostala na Zvezdinoj strani – 66:71.

Odlična odbrana je Zvezdi donela ukradenu loptu i polaganje Nedovića u kontri. Gifaj je promašio trojku, a Mitrović je dobio rampu od Gilespija. Vinston je dobio tri bacanja, od kojih je ubacio dva. Nedović je promašio od tablu iz prodora, a Gilespi je zakucao. Kampaco je sjajno uposlio Lazarevića, ali on nije završio akciju kako treba. Obst je ubacio trojku za 73:75, pa je Ivanović tražio minut odmora.

Zvezda je u poslednja tri minuta bila izuzetno loša, pa je Gilespi doneo izjednačenje, a Volden ubacio trojku za vođstvo Bajerna – 78:75. Bajern je do kraja odigrao veoma zrelo na obe strane terena i nije dozvolio preokret, pa je Zvezda morala da se pomiri sa drugim uzastopnim porazom u elitnom takmičenju.

EVROLIGA – 26. KOLO

Četvrtak

Bajern Minhen – Crvena zvezda 87:80

Barselona – Žalgiris 93:74

Panatinaikos – Anadolu Efes

Monako – Makabi Tel Aviv

Partizan Mozzart Bet – Alba Berlin

Petak

18.45 Fenerbahče – Virtus Bolonja

20.00 Asvel – Real Madrid

20.30 Baskonija – Valensija

20.30 Olimpija Milano – Olimpijakos


Bajern – Crvena zvezda 87:80 (19:23, 22:15, 35:24)

Dvorana: Audi Dome, Minhen, Nemačka. Sudije: Latiševs, Peruđa, Travicki.

Bajern: Volden 7, Obst 3, Gifaj 11, Vinston 20, Vajler-Beb 7, Gilespi 8, Hanter 8, Vimberg, Cipser, Bonga, Lučić 20, Sili 3. Trener: Andrea Trinkijeri.

Crvena zvezda: Petrušev 10, Nedović 15, Vildoza 18, Ivanović, Mitrović 5, Dobrić 3, Bentil 2, Lazarević 3, Kuzmić, Kampaco 16, Marković, Martin 8. Trener: Duško Ivanović.

Bajern - Crvena zvezda 87:80

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar