KK Partizan vs KK Real Madrid Foto:TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Sve zanimljive detalje sa meča pročitajte u blogu Nova.rs

Košarkaši Partizana poraženi su od Real Madrida rezultatom 82:80 u beogradskoj Areni u trećem meču serije četvrtfinala Evrolige.

Rezultat u seriji je sada 2-1 u korist crno-belih, a u četvrtak od 20.30 će se igrati još jedan meč u Areni, kada će Partizan imati drugu meč loptu.

PROČITAJTE JOŠ:

Domaćin je mnogo bolje otvorio susret, ali se Real vratio u drugoj deonici na krilima Valtera Tavaresa, koji je briljirao.

Partizan je imao prednost od tri poena na poluvremenu, ali je gostujući tim preokrenuo u trećoj deonici i sve do kraja smo gledali egal utakmicu.

Trojka Džejmsa Nanelija je digla publiku na noge pri rezultatu 77:75 za crno-bele, ali je Real imao odgovor, pa je najpre preko Tavaresa izjednačio, a onda je utakmicu torojkom rešio Najdžel Vilijams-Gos, bivši plejmejker Partizana. Naneliju je malo sreće nedostajalo da uzvratio istom merom, a Mario Hezonja je ubacio dva penala za plus pet za Real.

Zek Ledej je od tablu pogodio trojku na tri sekunde do kraja, Real je nakon tajm-auta izgubio loptu, ali Naneli nije imao dovoljno vremena da uputi normalan šut.

Najefikasniji pojedinac na meču bio je Tavares sa 26 poena i 11 skokova, dok je Gos ubacio 22 poena uz po dve asistencije i ukradene lopte. Hezonja je imao 12 poena uz nekoliko žestokih promašaja, dok je Musa imao devet poena, ali se u više navrata obrukao.

KK Partizan vs KK Real Madrid Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Kod Partizana bolji od ostalih bili su Ledej i Smailagić sa po 15 poena, a dvocifreni su bili još i Naneli (13), Jam Madar (12) i Dante Egzum (11).

Real će u četvrtak pokušati da pobedom vrati seriju u Madrid i izbori majstoricu, dok će Partizan napasti Fajnal-for u Kaunasu.

Za crno-bele će u narednom meču nastupati Matijas Lesor, dok će se sa druge strane u sastav vratiti Gabrijel Dek.

„Grobari“ su na ovom duelu oborili sve rekorde gledanosti, pošto je u Areni bio čak 20.091 navijač. Atmosfera je bila sportska, podrška Partizanu ogromna, a Real ovakav „pakao“ nikada pre nije doživeo. Veoma zanimljivo bilo je i na Kalemegdanu, gde su „grobari“ preko video bima pratili meča i tokom istog navijali, palili baklje, pevali…

Meč sa tribina pratile su mnogobrojne legende iz sveta sporta poput Saše Pavlovića, Novice Veličkovića, Vlade Divca, Milenka Tepića, Žarka Paspalja, Bojana Janića…

PROČITAJTE JOŠ:

Real je otvorio utakmicu sa tri izgubljene lopte, a Partizan sa serijom 12:0. Briljirali su Madar i Smailagić, a nadovezao se i Naneli sa trojkom. Vilijams-Gos je pokrenuo Real, Musa je sa trojke pocepao mrežicu, ali je Ledej održao prednost za crno-bele – 15:11. Anđušić je pogodio trojku iz kornera, a Ljulj nije uzvratio. Nadovezao se Smailagić trojkom, a Hezonja je do svojih prvih poena došao nakon utrčavanja. Madar je ubacio sa poludistance za 23:13, a Real je opet prodao loptu. Ubacio je Izraelac i četiri penala, a Gos je promašio flouter, kao i Hanga sa niskog posta, pa je Partizan imao pkus 14.

Na kraju prvog perioda bilo je 32:19 za crno-bele, a domaćin je na sve napada Real imao odgovor početkom druge četvrtine. Rudi je ubacio trojku za minus 10, ali je Obradović reagovao tajm-autom. Usledilo je nekoliko grešaka i promašaja sa obe strane, ali se Tavares „probudio“ i brzo postao dvocifren, a poentirao je samo pod košem i sa penala – 41:36. U poslednja tri minuta bilo je mnogo uzbuđenja.

KK Partizan vs KK Real Madrid Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Musa je dao dva penala za 43:39, a Tavares se nadovezao sa poenima iz reketa. Naneli je „sasekao“ seriju rivala trojkom, ali je Tavares opet poentirao. Koš Avramovića je poništen nakon gledanja snimka, a sudije su opet izviždane. Ni Rudi ni Hezonja nisu uspeli da poentiraju iz odličnih situacija, ali jeste Musa iz kontre nakon promašaja Avramovića – 46:45.

Avramović je iz otvorene situacije promašio trojku, a Mateo je tražio tajm-aut na ulasku u poslednji minut. Musa je na isteku napada potegao trojku, ali nije uspeo da pogodi za vođstvo. Egzum je ubacio poludistancu, a Rudi je promašio trojku za izjednačenje. Sa rezultatom 48:45 se otišlo na poluvreme.

Partizan nije najbolje otvorio treću četvrtinu, Anđušić je donosio ishitrene odluke, a Gos je smanji na 53:51. Tavares je izblokirao Nanelija, a Hezonja je doneo prednost Realu trojkom iz tranzicije – 53:54. Hezonja je potegao još jednu trojku, ali nije pogodio. Naneli je ubacio težak šut za novo vođstvo crno-belih. Real je nakon toga imao još nekoliko dobrih minuta, pa je u poslednjih deset minuta ušao sa tri poena prednosti – 63:66.

KK Partizan vs KK Real Madrid Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Musa je imao nekoliko loših rešenja i žestokih promapaja početkom poslednje deonice, ali Partizan to i nije iskoristio baš na pravi način – 68:70. Madar je namestio šut za 70:70, a Tavares je zakucao na drugoj strani. Egzum je uz pomoć table izjednačio, a Musa je promašio ceo koš. Vukčeviću je malo sreće falilo da pogodi trojku, a Hezonja je sa penala doneo prednost Realu. Tavares je nastavio sa dominacijom, a Partizan je preko Smailagića i trojke Nanelija poveo sa 77:75.

Do kraja je bilo mnogo drame napetosti i uzbuđenja, ali je trojka Gosa na 24 sekunde do kraja ipak rešila meč i produžila seriju.


Partizan – Real Madrid 80:82 (32:19, 14:26, 15:21, 17:16)

Dvorana: Arena, Beograd, Srbija. Sudije: Rižik, Difala, Mogulkoč.

Partizan: Egzum 11, Naneli 13, Ledej 15, Smailagić 15, Papapetru 4, Avramović, Madar 12, Trifunović 2, Anđušić 6, Koprivica, Vukčević 2. Trener: Željko Obradović.

Real Madrid: Fernandez 6, Hezonja 12, Musa 9, Poarje, Vilijams-Gos 22, Ljulj, Rodrigez 3, Hanga 3, Rendolf 1, Korneli, Tavares 26, Abalde. Trener: Ćus Mateo.

Partizan - Real Madrid 80:82

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar