Foto: Printscreen Sport klub

Trener Albe iz Berlina Izrael Gonzales kaže da ga je posle meča sa Crvenom zvezdom posebno zanimao samo jedan segment igre.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Alba je u Berlinu pobedila Zvezdu sa 89:80 u meču 23. kola Evrolige i time je poprilično oslabila šanse srpskog kluba da se nada bar plej-inu, jer je nemački tim bio najgori u evropskoj eliti do ovog kola.

PROČITAJTE JOŠ:

Met Tomas je predvodio Albu sa 19 poena, 17 je ubacio Gabrijele Proćida, Sterling Braun je imao 12, a Jani Vecel 11, uz 9 skokova.

Alba je nadskakala Zvezdu sa 42 prema 35, odnosno sa 29 skokova u odbrani, naspram 21 koliko je pod svojim košem imala Zvezda.

„Gledao sam skokove i mislim da su to bili skokovi. Srećan sam što smo dobili bitku u skokovima jer su oni jako dobar skakački tim i to je dobar način da popravimo i svoju odbranu“, rekao je Gonzales odmah posle meča.

Jago dos Santos je bio bolji od ostalih u timu Zvezde sa 20 poena, a bitan faktor bile su i asistencije kojih je beogradski tim imao samo 9 prema 19 koliko je imala Alba.

„Sve mislim da mora da počne od odbrane i ako odigramo dobro odbranu, kao što smo radili u prvom poluvremenu, bićemo odgovorniji i bolji i u napadu“, dodao je Gonzales. Crveno-beli sada imaju skor od 9 pobeda i 14 poraza, dok je Alba na pet pobeda i 18 poraza.

BONUS VIDEO: Svi poeni Crvene zvezde protiv Albe iz Berlina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar