Povrede prave probleme.

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos govorio je uoči utakmice sa Asvelom u 20. kolu Evrolige.

“Igramo protiv ekipe koja je promenila trenera, nisu imali obaveze u domaćem prvenstvu pa su imali više vremena da pripreme utakmicu. Očekujem da vidimo neke nove stvari od njih na terenu i u napadu i odbrani. Moramo da “pročitamo” i reagujemo na novitete u njihovoj igri tokom meča. Istovremeno znamo da nisu imali previše vremena za promene, znamo kako igraju, od koga preti opasnost i biće važno ispravno reagovati u odbrani. S druge strane što se tiče našeg napada moramo da reagujemo i pronađemo rešenje za sve “probleme” koje će pokušati da stave pred nas, na odbranu pikerola, niskog posta. možda i zone.

Crveno-beli su u poslednje dve utakmice doživeli nekoliko pehova sa povredama pa su uz Luku Mitrovića na spisak pridodati i Nikola Topić Džoel Bolomboj, Miloš Teodosić dok je i Jago Dos Santos imao naizgled manje probleme.

“Moramod a probamo da prevaziđemo brojne sitne povrede koje imamo, osim Topića čija je ozbiljnija, ostale nisu toliko. Ne znamo da li će igrati, igrači će pokušati da treniraju pa ćemo videti i imati više informacije, svi će putovati sa ekipom. Ako neko od njih ne nastupi u prvoj utakmici možda bude spreman za drugu”, rekao je trener Zvezde.

Jago je uvek tu kada god je potreban timu i volim njegov mentalitet. Nije važno koliko će igrati, uvek daje svoj maksimum i to je ono što bi želeo od svakog igrača da bude spreman kada je potreban ekipi.

Ovo je naš posao, imamo iskustvo u trenerkom timu i među igračima. Oni sus rpemni da uvek pročitaju situaciju i reaguju. Asvel ima novog trenera i možda probaju nešto novo što će im uspeti prvi put, ali ćemo već u sledećoj situaciji biti spremni kako to da odbranimo ili kako da se postavimo. Istina je da su dobili prvu utakmicu pred sovjim navijačima, sa prošplim trenerom dosuše, ali će sigurno želeti da pobede još jednu. Međutim, i mi želimo da nastavimo niz posle dve pobed eu Evroligi.

BONUS VIDEO Spektakularno zakucavanje Meklemora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar