Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Makabija rezultatom 84:80 u utakmici 29. kola Evrolige, a trener crveno-belih Janis Sferopulos osvrnuo se na igru svojih izabranika.

Doživela je još jedan peh Crvena zvezda, pošto se Jago dos Santos povredio nakon što je dobio udarac laktom u lice od Bonzija Kolsona.

Upravo su te povrede bile faktor o kojima je pričao i trener Janis Sferopulos.

PROČITAJTE I OVO

„Prvo poluvreme smo igrali dobro, kako smo želeli i ofanzivno i defanzivno. Sveli smo ih na 32 poena. Znali smo da će reagovati i da moramo žešće da igramo. Makabi je promenio taktiku, napravio veliki pritisak na naše bekove i dezorganizovao nam napad. Iz naših grešaka su postigli mnogo lakih poena. Bilo je jasno da će utakmica da bude rešena u neizvesnoj završnici. U četvrtoj četvrtini se videlo da smo umorni, pritisak je veliki na nama od starta drugog poluvremena.

Bili smo spori u odbrani. Oni su iskoristili svoj atleticizam i postigli 53 poena. Želim da im čestitam na pobedi i našim igračima koji su se borili dobro. Igrali smo samo sa tri beka, a kada se oni umore išli smo dole i dole. Nastavićemo da se borimo u Evroligi i pobeđujemo. Za mene je veoma teško da organizujem igru kad znam da nemam mnogo opcija na beku. Lazić je bolestan, Nedović povređen. Takođe ćemo da se borimo u ABA ligi, gde želimo da zadržimo sadašnju poziciju“, rekao je Sferopulos.

Džoš Nibo je na kraju meča dominirao u ofanzivnim skokovima.

„Znali smo da su dobri, pokušali smo da ih zaustavimo, ali nismo dovoljno uspeli.“

Zvezda još uvek nema pobedu bez Miloša Teodosića u Evroligi.

„Nije samo Miloš bio odsutan, igrali smo bez Lazića, Nedovića, Topića… Očekujemo da se brzo vrate, pre svega Lazić i Nedović, pa i svi ostali.“

Makabija je serijom od 17:2 prelomio meč.

„Bio je momenat kada sam ukapirao da nam treba svežina sa klupe da preokrene momentum. Trebao je da se zaustavi veliki pritisak na bekove, a Makabijevi bekovi su dosta snažni. Nismo uspeli to. Nismo imali opcije i igrače da uspostave ritam.“

Poslednje pojačanje Zvezde, Trej Tompiks, još uvek nije dobio zeleno svetlo da se nađe na terenu.

„Tompkins je počeo da trenira individualno i treba mu vremena dan za danom. Ne mogu da predvidim. Medicinski tim dobro radi sa njim. Verujemo proceduri i nadam se da ću ga videti uskoro na terenu“, završio je Sferopulos.


Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

BONUS VIDEO Sukob na Pariz – Huventud

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar