Foto: Starsport

Ostraje žal za pobedom

Crvena zvezda nije uspela da pobedi ekipu Olimpijakosa u Atini i poražena je u okviru devetog kola rezultatom 88:83.

Crveno-beli sada imaju skor od tri pobede i šest poraza, a trener Janis Sferopulos je izneo svoje utiske.

„Dobro smo se borili, protiv odličnog tima koji je veoma teško dobiti na njegovom terenu. U prvom poluvremenu smo kontrolisali ritam i tempo, a izuzev poslednjih par minuta druge deonice, igrali smo i dobru odbranu. Tokom pauze smo rekli da moramo da nastavimo da igramo dobro u odbrani, ali da moramo brže u napadu. Ipak, nismo donosili dobre odluke, predugo držali loptu u rukama, promašili neke otvorene šuteve i postigli svega devet poena. To je na kraju presudilo“, rekao je Sferopulos.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda je nadoknadila zaostatak od 15 poena i uvela meč u neizvestnu završnicu.

„Iako je Olimpijakos stekao veliku prednost, nismo odustajali i time sam veoma zadovoljan. Borili smo se do kraja. Najvažnije je sada da izvučemo pouke, popravimo sve što nije valjalo i da igramo bolje u nastavku“, dodao je grčki stručnjak.

Iza Zvezde je naporan raspored i gostovanja u Barseloni, Zadru i sada Pireju,

„Nema dileme da su igrači preopterećeni zbog tako velikog broja utakmica, ali moramo da shvatimo da je takav kalendar i ne možemo da pričamo o umoru kada imate mečeve dan za danom i morate da budete spremni. Videćemo kakva je situacija sa igračima i povredama koje su izazvane prevelikim naporom. Moramo da razmišljamo o tome i napravimo jedan kalendar. Pričao sam o tome više puta. Ko ima veći roster i sreću da izbegne povrede je u boljoj poziciji. Na primer, videli smo da su nam se u prethodnom meču povredila dva plejmejkera. Nekada vam treba sreće. U sezoni je mnogo faktora. To je maraton i morate da održavate visok nivou“, smatra Sferopulos.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar