Janis Sferopulos
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Uzda se u pojačanja

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izneo je svoje utiske posle poraza od Panatinaikosa u Atini (65:82) u 17. kolu Evrolige.

PROČITAJTE JOŠ:

„Čestitam Panatinaikosu na pobedi. Bili su bolji od nas tokom cele utakmice. Bilo nam je važno da ostanemo u igri do kraja. Bilo je perioda kada nismo igrali dobro ni u odbrani ni u napadu. Bili smo spori u donošenju odluka, nismo imali jasan plan. Imali smo 14 izgubljenih lopti i 12 asistencija. Prišli smo na -8, ali nismo mogli više od toga. Trebalo je da napravimo dve dobre odbrane i dva dobra napada, nismo to uradili i utakmica je završena tako kako je završena. Završili smo prvi deo sezone, ima još jedna polovina. Moramo da se borimo, utakmicu po utakmicu“, rekao je Sferopulos.

U drugi deo sezona Zvezda ulazi sa promenjenim sastavom. Nikola Topić i Fredi Gilespi su nova imena u timu, dok su Šabaz Nejpir i Ognjen Kuzmić napustili ekipu.

„Tim pokušava da uđe u ritam i da radi po obrascu. Postoje igrači koji to rade i drugi koji rade u manjoj meri. Moramo da budemo snažniji za produktivnije defanzivne i ofanzivne minute u utakmici. Napravili smo dve promene, novim igračima biće potrebno vreme da se integrišu, ali mislim da će pomoći timu. U pojedinim delovima igre ne funkcionišemo kako bih želeo. Bitno je da Topić i Gilespi uđu u rotaciju i pomognu, svako na svoj način“, zaključio je Grk.

Zvezda trenutno ima skor 6-11 i nalazi se na 15. mestu na tabeli.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar