Saša Obradović/ Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Emocija je zaista bilo u četvrtak uveče u Beogradu. Dvorana "Aleksandar Nikolić" ih je bila puna do krova.

Ne samo zbog buke i reakcija navijača koji su došli da vide hoće li se Luka Vildoza vratiti na teren posle pauze zbog povrede, koliko Branko Lazić i Stefan Lazarević mogu da „uhapse“ Majka Džejmsa i hoće li Nemanja Nedović „rešetati“.

PROČITAJTE JOŠ:

Došli su da poguraju Crvenu zvezdu u meču sa jednim od tri lidera Evrolige, a ostali su u čudu i rezultatom i jednim gestom Saše Obradovića, trenera suparničkog tima.

Ekipa Monaka je ispraćena potučena sa 92:68, Vildoza je zaista zaigrao, a Filip Petrušev je odigrao statistički dobar meč.

Tako bar kaže trener crveno-belih Duško Ivanović koji je na konferenciji kasnije dodao i da je Filip odigrao loše, uprkos 21 poenu u košu „kneževa“.

Zvezda je na svom parketu upisala desetu pobedu u 19 mečeva, dok je Monako morao da se pomiri sa sedmim porazom.

I sve to je ostalo u senci jednog poteza Obradovića, posebno uzevši u obzir šta se sve dešavalo prethodnih godina i koliko je njegov odnos sa Zvezdom bio turbulentan.

Obradović je pre meča, dok se skandiralo njegovo ime, došao do centra igrališta, sagnuo se i kleknuo, a onda poljubio grb Crvene zvezde.

Ako je pred meč bilo onih koji su se pitali hoće li mu navijači zviždati, posle svega toga su ostali aplauzi za čoveka koji je zauzvrat dobio poštovanje.

Ostavio je nezaboravan igrački trag u klubu sa Malog Kalemegdana, navijači to svakako nisu zaboravili, ali je malo ko očekivao i njegov i njihov gest.

VIDEO: Navijači Zvezde ovacijama dočekali Sašu Obradovića

Nije jednostavno i treba „herca“ da se kao trener jednog kluba poklonite grbu rivalskog. Kako mogu da reaguju vaši igrači?

Ako je taj gest otežao posao i iznenadio njegove košarkaše, navijači Zvezde će Obradoviću punog srca reći „hvala“.

Ono što je možda bitnije je da je postalo jasno da i kada dođe do razmirica ili sporova, mogu da se reše.

Obradović se kao trener vratio u Zvezdu leta 2020. i nije krenulo po dobru, pa se rastao sa klubom u decembru iste godine.

Saša Obradović/Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Imao je pet pobeda i 11 poraza u Evroligi, dok je u regionalnoj ABA ligi bilo 9-1, te ga je na klupi zamenio Dejan Radonjić.

Pisalo se tada da je ostao pri svom kada je reč o novčanim potraživanjima, pa su iz Zvezde govorili da traži novac koji nije zaradio.

Na vagi onoga što je pre svega toga uradio za klub, ipak je bila bitnija emocija i gest za neku vrstu iskupljenja.

„Sve je bilo što se mene tiče otvoreno. Samo jedna stvar. Niko nije čuo moju priču na kraju krajeva, ali pošto sam iz ove familije, ponikao ovde, svaki stepenik poznajem kada sam osvajao sa Nešom Ilićem i ostalima koji su tada bili, veliki je trud negde tamo ostavljen da bi ovaj tim doživeo to što jeste“, kazao je Obradović blago nasmejan, iako je prethodno poražen u Pioniru.

Podsetio je i da su crveno-beli redovan evroligaš i najbolja ekipa u regionu već godinama unazad.

„Bilo je emotivno i teško, teško za koncentraciju, ali hvala im na velikom dočeku i poštovanju. Drago mi je da sam se opet na neki način vratio u familiju“, dodao je Obradović.

Naglasio je da „veze sa vezom nemaju priče o bonusima“, koje se odnose na novac za Kup Radivoja Koraća iz 2021. godine. Veli i da svi u klubu znaju kakav je čovek.

„Ne mogu da budem drugačiji, sve je to prvo moje poštovanje, što bih ja pričao. To se desilo negde unutra. Ne mora to niko da zna“, istakao je trener Monaka.

Ne treba zaboraviti da je lično platio obeštećenje Monaku da bi isprva izašao iz ugovora i došao u Zvezdu.

Boravak na Malom Kalemegdanu se nije završio na najbolji mogući način, a Zvezdan Mitrović, njegov naslednik u kneževini napustio je klub posle razmirica s Majkom Džejmsom.

Tako se otvorio prostor, Obradović se vratio u Monako i ove sezone ga poveo ka doigravanju za Fajnal for elitnog takmičenja.

Foto: Starsport

„Ljubav do poslednjeg evra“ kako su Obradovića kritikovali iz Zvezde, dobila je sada opet onu pravu boju, koja i treba da se neguje u sportu.

Ne tako davno, pozdravili su ga s poštovanjem i navijači Partizana, pa nije moglo da mu ne bude lepo kad se saberu obe posete Beogradu, iako je Monako ukupno izgubio sa 44 razlike od „večitih“.

„Nema srećnijeg čoveka od mene. Ima li lepše stvari, 60-40 (postotak u korist navijača Zvezde u Srbiji prim. aut), je li tolika razlika? Aplaudirali su mi i navijači Zvezde i Partizana“, mogao je zadovoljno da konstatuje Saša Obradović.

BONUS VIDEO: Luda trojka VIldoze raspalila Pionir i oduševila Kampaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar