FOTO: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
FOTO: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Predsednik košarkaškog kluba CSKA Andrej Vatutin izjavio je da je učešće ruskih timova u Evroligi trenutno u domenu "naučne fantastike".

Klubovi iz Rusije, među kojima su CSKA, Zenit i Uniks, izbačeni su iz elitnog košarkaškog takmičenja zbog rata u Ukrajini tokom sezone 2021/2022.

Bilo je priče ove godine o njihovom povratku, ali deluje da je prema rečima predsednika CSKA još uvek sve to daleko.

PROČITAJTE JOŠ

„U ovom trenutku, učešće ruskih timova u Evroligi je u domenu naučne fantastike. To je čista fantazija. Tek po završetku rata se mogu steći uslovi da se razgovara na tu temu. Sve moje kolege u Evroligi su tužne zbog toga što ruski klubovi ne igraju Evroligu. Mi ćemo nastaviti da održavamo kontakt sa Evroligom kao deoničari te organizacije. U stalnoj smo komunikaciji, veoma nam je važno da se vratimo čim se za to seknu uslovi“, istakao je Vatutin za „TV Meč“.

Na kraju je govorio o potencijalnom ulasku tima Dubaija u Evroligu.

„Verujem da ova mogućnost može da podigne nivo Evrolige. Dubai nije samo bogat region već i veliko tržište na Bliskom istoku i Aziji. Postoji potencijal za privlačenje nove publike i tržišta. O tome ćemo opširno razgovarati na sednici akcionara sredinom marta“, zaključio je Vatutin.


Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

BONUS VIDEO UŽIVO sa Dušanom i Milošem posle meča Bajern – Crvena zvezda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar