Partizan traži novo čudo.

Foto: Nova.rs, Shutterstock

Dok euforija među navijačima nikako da splasne nakon što je Kevin Panter trojkom u prvoj utakmici plej-ofa doneo pobedu proziv Real Madrida, ekipa već u četvrtak od 20.45 mora ponovo na teren u „Vizink centru“ kako bi vodila još jednu veliku bitku.

PROČITAJTE JOŠ

Nije bilo vremena za slavlje među igračima, koji su samo dan nakon velik pobede ozbiljno trenirali pod budnim okom fokusiranog i ozbiljnog Željka Obradovića.

„Imamo trenera Željka Obradovića koji nas lako natera da se smirimo i zadržimo koncentraciju“, poručio je Smailagić uoči druge utakmice aludirajući koliko je strateg crno-belih fokusiran na pobedu i u drugoj utakmici.

Iako se već uveliko priča o Fajnal-foru nakon brejka u Madridu i uverenja da Partizan sigurno dobija dva meča u Beogradu, samo jedno slabije veče, lošiji procenti šuta ili inspirisan rival mogu sve da bace u vodu i da euforuju lako pretvore u glavobolju.

Zna to i Željko Obradović koji je u svojoj karijeri odigrao 21 plej-of seriju u Evroligi i nebrojeno mnogo u nacionalnim prvenstvima pa će zbog toga pokušati da svojevremno kao sa Fenerbahčeom veći deo posla završi nakon druge utakmice.

A šansa bi mogla da bude kolosalna.

Na košarkašima Real Madrida je sada ogorman pritisak, a još veći na trenera Ćus Matea koji je dobio veliku šansu da vodi „kraljevski klub“ koju je sve bliže da prokocka, a nema ni podršku velikog dela navijača.

Tu su i problemi sa povredama koje muče „kraljevski“ tim i koje se gomilaju iz meča u meč.

Valter Tavares skoro nije ulazio u igru u drugom poluvremenu prvog duela i nosio je steznik na kolenu na kojem je osetio bol zbog jednog udarca i njegov nastup u drugom duelu je neizvestan. Čak iako bude igrao, veliko je pitanje u kakvom stanju će igrati gorostasni centar, a deluje da nije sve idealno ni na realcji između njega i trenera.

Tavares igra najslabiju sezonu u poslednjih nekoliko godina, a iako nije u pitanju dramatičan pad brojki, činjenica da je odbio da produži novi ugovor na kraju sezone, sugeriše da gorostasni cetar u ovom trenutku razmišlja više od budućnosti.

Teško je očekivati da bi na terenu mogli da vidimo i Vensana Poarjea koji se oporavio od operacije slepog creva, ali dugo nije trenirao i nije bio u kombinaciji za prvi meč i pitanje je da li će biti spreman i za utakmice u Beogradu.

Kada na to dodamo da ni Pitera Kornelija nije bilo na terenu i da je i dalje pod znakom pitanja, Real ima ogormnu rupu na poziciji centra.

Doduše, Madriđani su iznenadili Partizan sa nižim petorkama kojima su znali da prave probleme rivalima u toku sezone kada Geršon Jabusele zaigra na petici, a Gabrijel Dek na četvorci, li teško da je to rešenje za ceo meč, već više određeni specijal. Tu je u priči i Entoni Rendolf, ali se on vraća posle teške povrede i duge pauze, a iako zna da pogodi za tri, povratak u formu u njegovim godinama je mukotrpan proces.

Zbog svega ovoga deluje da je Real Madrid pred pucanjem ida Partizan ima veliku priliku da ga gurne u ambis.

Foto: 900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

Crno-beli uprkos prvoj pobedi imaju još rezerve i treba maksimalno da iskoriste priliku. Egzum je zaigrao tek u samoj završnici, Naneli nije pokazao ni deo šuterske moći, a čini se da rezerve ima i u Janisu Papapetruu.

Partizan treba da ponovi dobru igru u dva segmenta koja su dobro funkcionisala u prvom meču i koja su bila bitan faktor kao što smo i najavili. Sjajno je Partizan šutirao za tri sa procentom od 50 posto i 13 pogođenih trojki i protivnika sveo na svega 32 posto u tom segemntu. Uprkos problemima sa skokom u prvoj fazi utakmice, Partizan je na kraju prišao na minus od pet skokov a i ta razlika je napravljena u napadačkom skoku. Ukoliko Tavares ne bude igrao ili mu uloga bude limitirana, crno-beli sebi povećavaju šanse da odnesu i drugu pobedu iz Madrida.

Željko Obradović svakako razmišlja o pobedi u drugom meču kojom bi ekipa bila nadomak popularne „metle“ kada rivala ostaviš bez pobede u plej-ofu.

Partizan ima veliku šansu i u drugoj utakmici i zato treba iz svih oružja napasti Real Madrid.

„Napadaj, napadaj, Partizane, napadaj“, glasi navijačka pesma „grobara“ koja će i u drugom meču zagrmeti u dvorani Real Madrida.

BONUS VIDEO Ogromna gužva za kupovinu karata za meč Partizan – Real u Areni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar