Foto:Nova.rs

U Madridu sada mogu da likuju.

Foto: Nova.rs, Shutterstock

Neke priče se pišu same, za neke je potrebno izvesti čudo. Upravo je to uspelo Realu protiv Partizana u epskoj seriji koja će ući u istorijske knjige evropske košarke.

Od nadigranih i poniženih do heroja Madrida.

PROČITAJTE JOŠ

Dugo su košarkaši Reala bili na marginama čak i u rođenom gradu kome je fudbal sve, a bitniji su bili čak i futsal, motori i Karlos Alkaraz.

Tokom čitave serije sa Partizanom su bili na marginama tek sporadično stavljeni u ćošak španske štampe i to tek na dan utakmice.

Verovatno niko nije očekivao da će se Real mučiti sa Partizanom što je priznao i Džanan Musa pa je sve bilo okrenuto spektaklu fudbalera protiv Mančester sitija.

Foto: Nova.rs

A onda im se desio Partizan. Gazio ih je i razbijao i naterao da budu podmukli, spremni na sve i da na kraju dana izvuku čudo istorijski preokret.

Dan kasnije, naslovne strane vodećih sportskih listova bile su pune hvalospeva.

„Čudesni klub“ vrišti naslov na početnoj strani „Marke“ koja uz sliku Tavaresa koji urliče navode da je Real izveo istorijski preokret i postao prvi tim koji je pokrenuo 0:2.

U tekstu na unutrašnjim stranama ponovo se apostrofira istorijski uspeh i kako je Real uprkos problemima sa faulovima Tavaresa izveo preokret na krilima Ćaća Rodrigeza.

Hvali se i Sjajna partija „velikog Kevina Pantera“ koji je nosio Partizan do 18 poena prednosti.

Foto: Nova.rs

„As“ na naslovnoj strani donosi slavlje zagrljenih košarkaša Reala uz naslov „Istorijski i herojski“ i navodi da je stara garda izvela čudo.

Na sva usta se hvali maestralni Ćačo Rodrigez i njegova igra u drugom poluvremenu.

„Madrid ispisao istoriju“ i „Istinski pakao u dvorani“ naslovi su dva teksta na unutrašnjim stranama „Asa“.

Poseban naklon usmeren je ka navijačima koji su kreirali paklenu atmosferu u stilu „Beogradske arene“ koja je izvršila žestok pritisak na sudije.

Real je tako zahvaljujući sjajnom Partizanu došao i do naslovnih strana i sada se priča potpuno okrenula.

Sledi veliki derbi sa Barselonom, a u Madridu sanjaju novo čudo.

Foto: Nova.rs
Foto: Nova.rs

BONUS VIDEO Egzum o tuči sa Jabuseleom i seriji Partizana i Reala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar