Pierija Henri (desno), Foto: EPA-EFE/L. Rico

Košarkaš Baskonije Pijerija Henri našao se u ružnoj situaciji, a da izgleda nije pao na doping testu.

Eurohoops piše da je Henrijev ugovor suspendovan posle doping kontrole, a on do daljeg neće biti deo rostera španskog kluba.

PROČITAJTE JOŠ:

Baskonija je to objavila na svom zvaničnom sajtu, a poseban postupak će biti pokrenut pred autoritetima koji se time bave u FIBA.

„U slučaju sprovođenja rutinske doping kontrole igrača Pijerije Henrija, deo FIBA autoriteta se saglasio u vezi sa otvaranjem dosijea o igraču i provizionalnoj suspenziji njegove dozvole da igra do kraja postupka. Ni pokrenuti dosije ni dogovorena suspenzija ne potiču od činjenice da je igrač dobio pozitivan rezultat na anti-doping kontroli na zabranjene supstance, već iz tog procesa“, navode i igrač i klub u saopštenju.

Henri je godinama bio jedno od zvučnijih imena na spoljnim pozicijama, mada je prošle godine u Evroligi prosečno imao 7,9 poena i 4,2 asistencije.

„Uzevši u obzir činjenicu da će igračeva licenca biti privremeno suspendovana, dok god traje postupak, Baskonija i gospodin Henri su se dogovorili da privremeno suspenduju i međusobni ugovor dve strane sa zaključkom paralelno sa ispitivanjem celog dosijea“, naveli su iz kluba.

Henri je imao i 1,8 ukradenih lopti po meču, a svojevremeno je bio i najbolji kradljivac Evrolige.

Totalbasket iz Grčke je pisao da se Crvena zvezda interesovala za njega prošlog leta, a igrao je za Baskoniju, Uniks, Tofaš, Hapoel Eilat, Ulm i Vitu iz Tbilisija.

Kod Duška Ivanovića, današnjeg trenera Zvezde je postao šampion Španije 2020, a bio je i deo najboljeg tima ACB lige, između ostalog.

BONUS VIDEO: Treneri hvale Nikolu Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar