Stigla je i 28. epizoda podcasta "Pick and roll" na Nova.rs, nikad luđi plej-of Evrolige epilog dobija u majstoricama, a Crvena zvezda i Partizan dobili su bolnu poruku iz elite.

Raiffeisen banka, prijatelj košarke. Bez greške u koracima, otvaranje računa za 15 minuta potpuno onlajn. Stvarno može.

Još jedan „Pick and roll“ vrteli smo na našem portalu, u studiju je bio domaćin Miroslav Berić zajedno sa Nebojšom Todorovićem, zamenikom urednika sportske redakcije Nova.rs.

U standardnom terminu čeka vas mnogo zanimljivih priča, iza nas su neverovatne utakmice četvrtfinalnih serija Evrolige koje će ove nedelje dobiti epilog posle čak tri majstorice.

Pisaće se istorija elitnog takmičenja – ili će domaćini petih utakmica produžiti neverovatnu seriju od 19 pobeda iz isto toliko majstorica, ili će neko od gostiju napraviti podvig. Real je očekivano sa 3-0 eliminisao Baskoniju i prvi čekirao kartu za Fajnal-for u Berlinu (24-26. maj), pa mirno čeka ostale učesnike, ujedno i protivnika.

PROČITAJTE JOŠ

Stvarno je prošle nedelje „gorelo“ sve u plej-ofu elitnog takmičenja, ne zna da li je luđe bilo u Beogradu, Pireju ili Istanbulu… Makabi je u „Pioniru“ bio stigao nadomak F4, ali je PAO uzvratio udarac i trijumfom u haotičnom četvrtom meču sa 95:88 zakazao majstoricu u svojoj dvorani, u utorak od 20.15.

Dan kasnije će Monako ugostiti Fenerbahče od 19 časova, i u toj seriji je rezultat 2-2, kao i u okršaju Barselone i Olimpijakosa, koji će u sredu (21.00) u „Blaugrani“ rešiti ko će na megdan Realu.

Mića Berić je do detalja pričao o sve tri serije i fantastičnim duelima koje smo imali, ali i šta nas čeka. O uticaju Vejda Boldvina na šanse Makabija, pojavljivanju Kendrika Nana i rekordera Kostasa Slukasa u dresu PAO, o „nestanku“ Majka Džejmsa u celoj seriji Monaka i Fenera, i užasnim procentima prve zvezde „kneževa“ koja ima ukupno dva(!) poena u poslednjim četvrtinama ove serije.

„Imali su fenomenalnu odbranu, tu čvrstinu koju je Monako imao dugo nisam video na evroligaškim terenima. Mnogo jakih duela, koliko je to ‘šibanja’… Sada stvarno ne vidim kako Makabi bez Boldvina može da pobedi petu utakmicu u Atini. Rekao bih da je Olimpijakos bliži nego Fenerbahče tome da bude prvi gost koji je pobedio u majstorici“, objasnio je Berić.

PROČITAJTE JOŠ

Dotakli smo se i odluke sudije i faula Filipa Petruševa kojim je odlučena treća utakmica i produžetak u Pireju, odnosno demoliranju Barse od strane Olimpijakosa u četvrtom meču. Ko sada ima najveće šanse da napravi čudo kao gost, ko je izraziti a ko blagi favorit kao domaćin? Sigurno je da nas čekaju još tri velika spektakla u konačnim obračunima za F4.

Ko se dobro „šibao“, a ko „vezao u čvor“ odlukama u dramatičnim završnicama? Kako je bivši reprezentativac video padanje na kolena Saše Obradovića, trenera Monaka, u finišu četvrtog meča sa Fenerom, a kako skandal na kraju? Šta misli o aferi parfem u režiji sudije Mateja Boltauzera, a šta znače reči izvršnog direktora Pauliusa Motiejunasa o šansama Crvene zvezde i Partizana da i naredne sezone budu deo Evrolige.

Šta smo sve zanimljivo pričali možete da čujete i vidite u novoj epizodi podcasta „Pick and roll“ u videu na vrhu. Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, castbox i deezer, ali i gledati na YouTube.

BONUS VIDEO Najboljih 10 zakucavanja Evrolige u aprilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar