Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Istorija se piše u Madridu.

Po prvi put bi jedan tim mogao da dođe do tri brejka u pet mečeva plej-of serije Evrolige, a ujedno bi po prvi put gostujući tim slavio u petom susretu.

PROČITAJTE JOŠ

Iz Madrida stižu provokacije, ali crno-beli veruju treneru Željku Obradoviću.

Naravno, i „kraljevski klub“ ima svoje parče istorije kome se nada, a to je da postane prvi klub koji je nadoknadio 0-2, ali će mnogo toga zavisiti od izdanja Kevina Pantera. Kapiten Partizana bio je ključna figura ove serije do sada, kako zbog toga što je rešio prvi meč trojkom za 89:87, tako i zbog toga što je upravo on naseo na provokacije „kraljevića“ zbog čega je bio suspendovan na dva susreta.

Panter koji je postizao prosečno 15,8 poena uz nešto preko dva skoka i dve asistencije morao je da gleda kako se saigrači muče protiv Reala u Beogradu.

To je samo raspalilo pravi gnev kod njega, a koliko je motivisan videlo se posle drugog meča u Srbiji. Nijednog trenutka nije oklevao, već je jasno poručio saigračima da se u Madridu ide na pobedu.

„Ne možemo sad da budemo tužni. Jedna j***** utakmica je sada ostala. Ne možemo da budemo tužni sad. Koji smo k**** tužni? Imamo još jednu utakmicu“, vikao je Panter i poručio da ovaj susret vidi gotovo kao pitanje života i smrti.

Obradović voli ovakve igrače i bezrezervno im veruje. To su igrači koje naziva „košarkašima sa karakterom“, baš kao što su u onoj šampionskoj generaciji Partizana iz 1992. godine to bili Predrag Danilović i Aleksandar Đorđević. To su igrači od kojih sve zavisi i igrači koji daju dodatnu snagu saigračima.

Panter nije samo najbolji strelac. On je lider, on je prvi koji će zaštiti saigrača, prvi koji će kritikovati ono što ne valja, prvi koji će tražiti promene. I prvi koji je rešen da „kralju“ zada konačan udarac i da obezbedi Madriđanima da Fajnal-for gledaju samo na televizoru.


Plej-of serija

Real – Partizan 87:89

Real – Partizan 80:95

Partizan – Real 80:82

Partizan – Real 78:85

Real – Partizan sreda 21.00

BONUS VIDEO Smailagić i Papapetru pred odlučujuću utakmicu u Madridu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar