Danilo Anđušić
Danilo Anđušić; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić izjavio je u ponedeljak da je meč sa Baskonijom najverovatnije utakmica sezone za crno-bele i dodao da bi njegovom timu mnogo značila pobeda protiv španskog kluba.

Košarkaši Partizana dočekaće u utorak od 20.30 časova u Beogradu ekipu Baskonije u 30. kolu Evrolige.

„Očekuje nas sutra verovatno i najvažnija utakmica sezone. Ekipa koja u Evroligi igra dobru košarku, zauzimaju visoku poziciju, tri pozicije su ispred nas. Znamo koliko bi nam značila ta pobeda. Oni su jako dobra ekipa sa dobrim pojedincima. Markus Hauard, koji u poslednje vreme igra sjajnu košarku, jedan je od košarkaša koga bi sutra trebalo zaustaviti kako bismo stigli do pobede. Moramo da budemo na maksimalnom nivou ako želimo do pobede“, rekao je Anđušić na konferenciji za medije u Beogradu.

Pročitajte još

Partizan je ove sezone u Evroligi izgubio veliki broj mečeva u neizvesnoj završnici.

„Stvarno se trudimo da budemo u dobroj atmosferi. U Milanu smo odigrali dobru utakmicu. I u Barseloni smo igrali solidno tokom tri četvrtine, imali smo taj pad u poslednjoj. Barselona je to iskoristila i dobila utakmicu sa većom razlikom nego što je razlika možda bila na terenu“, dodao je Anđušić.

Partizan je u subotu na svom terenu pobedio FMP 88:57 u meču 23. kola ABA lige.

„Protiv FMP-a smo odigrali jako dobru utakmicu svih 40 minuta, svi košarkaši su bili uključeni, što je jako bitno. Trudimo se da budemo u dobrom raspoloženju i da sa tom nekom pozitivom dočekamo naredne utakmice, jer znamo da nam je svaki meč bitan za plej-in“, naveo je Anđušić.

Centar Partizana Balša Koprivica je izjavio da je meč sa Baskonijom veoma bitan za crno-bele.

„Nemamo mnogo vremena do kraja sezone, vrlo bitna utakmica za nas, kao i svaka prethodna, solidna su ekipa, talentovana na svim pozicijama. Moramo da budemo spremni“, istakao je Koprivica.

Baskonija se nalazi na osmom mestu na tabeli Evrolige sa 16 pobeda i 13 poraza, dok je Partizan na desetoj poziciji sa skorom 13/16. Plej-in će izboriti ekipe od sedmog do 10. mesta.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare