Aleksandar Saša Đorđević Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Proslavljeni srpski košarkaški trener Aleksandar Đorđević kaže da njegov nekadašnji klub može da se bori za Fajnal-for Evrolige.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Partizan je i prošle sezone bio na pobedu od F4 jer je vodio sa 2:0 u Top 8 protiv Real Madrida i na kraju je izgubio sa 3:2. Tu seriju sa Realom obeležila je tuča na kraju druge utakmice kada je meč već bio rešen u korist srpskog kluba.

PROČITAJTE JOŠ:

Kevin Panter i Matijas Lesor su tada bili suspendovani, Dante Egzum je bio povređen i Real je znao to da iskoristi.

„Partizan je ogroman evropski klub sa najboljim, legendarnim trenerom i Fajnal-for i treba da im bude cilj. Ja ću navijati da ga ostvare. Bio sam veoma tužan jer prošle sezone nisu uspeli, ali napravili su grešku. Svako ima individualnu odgovornost – igrači, treneri i navijači. Morate da igrate. Nema mesta tuči“, rekao je Đorđević za Eurohups.

Panter je tada reagovao burno na grub faul Serhija Ljulja i to je bilo sve što je bilo potrebno Špancima. Geršon Jabusele je bacio Egzuma o pod i povredio ga, a Real je kasnije postao prvak Evrope pobedivši usput Barselonu i Olimpijakos na F4.

„Ne smete da izgubite glavu u trenutku moguće slave. Ni zbog sebe, ni zbog kluba koji vas mnogo plaća. Šta mislite, da inače u utakmicama nema provokacija, laktova, grubih faulova? Galis je trebalo stalno da reaguje kada smo ga udarali? O čemu pričamo? Tuča u takvom trenutku? To je odgovornost igrača koji je na terenu“, dodao je nekadašnji selektor „orlova“.

Podsetio je i na situaciju kada se u OŠ „Vladislav Ribnikar“ desio masakr u kom je maloletni trinaestogodišnjak Kosta K. ubio devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole. Četvrti meč Partizana sa Realom došao je baš u danima kada je cela zemlja tugovala tog masakra.

„Osim toga, tu je i situacija pred četvrtu utakmicu u Beogradu. Ja sam rekao da taj meč nije trebalo da se odigra iz poštovanja. Cela zemlja je patila. Niko nije bio svoj. Svi su plakali. Utakmica se nije igrala u pravim uslovima. A morate da igrate hladne glave. To igrači nisu imali. Ja tu utakmicu nisam ni gledao, nisam mogao. Iskustvo Reala je odlučilo i oni su na kraju pobedili i zaslužili da odu na F4. To je košarka“, rekao je Đorđević.

BONUS VIDEO: Saša Obradović nakon utakmice s Partizanom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar